Amerikában készülhet a Hyundai új platós kisteherautója


A Hyundai Motor bejelentése szerint azt fontolgatja, hogy a magas védővámok és az egyre növekvő helyi kereslet miatt új platós kisteherautóját az Egyesült Államokban készítse.   

A dél-koreai autógyártó a 2015-ös Santa Cruz kisteheherautó-tanulmány detroiti bemutatóját követően egy olyan platós kisteherautó fejlesztésébe fogott, amelyet elsősorban az Egyesült Államok piacára szánnak. Az autók észak-amerikai összeszerelésével a Hyundai is ki tudja majd kerülni azokat a védővámokat, amelyeket a washingtoni törvényhozás készül bevezetni az importált járművekre.  


Ezen a területen a Hyundai a múltban is bizonytalan volt, hiszen az amerikai kisteherautó-piac rendkívüli márkahűségéről híres, amelyet olyan helyi gyártók uralnak, mint a General Motors és a Ford Motor. Az ázsiai gyártók közül a japánok voltak azok, akik leggyorsabban reagáltak és beléptek az amerikai pick-up szegmensbe, ám sem a Toyota, sem a Nissan nem tudta felvenni a versenyt a szegmens vezető amerikai márkáival.  


A Hyundai számára létfontosságú lenne, hogy olyan új modellek bemutatásával bővítse jelenlegi termékkínálatát, mint a platós kisteherautó, illetve még több hobbiterepjáró modell. Ezek különösen népszerűek és keresettek a világ egyik legfontosabb autópiacán, ahol a Hyundai eddig limuzinorientált modelljeinek helyi gyártásával egyre inkább veszít piaci pozíciójából.


Az idei év első két hónapjában a Hyundai a tavalyi 99 527 darabnál 12 százalékkal kevesebb, 87 337 darab autót tudott értékesíteni az Egyesült Államok piacán. A vállalat bejelentette, hogy a héten nyitó New Yorki Autószalonon az új generációs Santa Fe mellett bemutatják a frissített Tucson hobbiterepjárót is.   

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei