Rekordszámú teherautóra kapott megrendelést a Hyundai


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a vállalat egy kínai logisztikai cégtől rekordmennyiségű teherautó szállítására kapott megrendelést.

A Hyundai Motor kínai teherautó-értékesítő vállalata, a Sinchuan Hyundai tavaly szeptemberben kezdte meg az új Mighty teherautó értékesítését Kínában. A Sutong Express most aláírt szerződése szerint a vállalat összesen ezer darab ilyen típusú teherautóra adott megrendelést. Ez az eddigi legnagyobb megrendelés azóta, hogy a kifejezetten Kínának készült modell piacra került. 


A Hangcsou központtal rendelkező kinai logisztikai vállalat több mint ezer lerakattal rendelkezik, járműállománya pedig eléri a háromezer darabot is. Az idei évben további 1 500 teherautó beszerzését tervezik.


"Ezzel a megrendelésünkkel erősíthetjük kapcsolatainkat kínai vásárlóinkkal. Ez lehetőséget ad, hogy a Hyundai más kínai térségekben is piacra vezesse ezt a modellt" - mondta a Hyundai egyik tisztségviselője. A Hyundai Motor emellett más, a helyi kínai igényekhez igazodó stratégiai termékeket is fejleszt. A vállalat 500 Xcient teherautót adott el Indonéziában, míg 200 County busz Mianmarba került. 


A Hyundai Motor Group csoportot nemrég Kína leginkább társadalmilag felelős vállalatának ismerték el. A Kínai Társadalomtudomány Akadémia, egy állami testület 300 Kínában működő vállalat társadalmi tevékenységét vizsgálta meg, köztük a kínai állami vállalatokét is. A végeredmény szerint a Hyundai érte el a legmagasabb pontszámot.  

Ez az első olyan alkalom, amikor egy Kínán kívüli vállalat végzett a társadalmi felelősségvállalás indexének élén. A 2014 óta évente elvégzett felmérés a Hyundai Motor Groupot a leginkább társadalmilag felelős vállalatként tüntette ki az autógyártók között.

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei