GENF 2018: A Hyundai egy elektromos homokjárót mutatott be


A Hyundai Motor újra összeállt a torinói Istituto Europeo di Design (IED) formatervező iskolával, amelynek közreműködésével létrejött a Hyundai Kite tanulmánya.

A Hyundai Motor az idei Genfi Autószalonon tartotta a Kite tanulmányautó világpremierjét, amely az olasz IED közreműködésével született meg. Az akár egy egyszemélyes jet-skivé alakítható futurisztikus kétüléses és könnyűszerkezetes homokjáró tanulmányt az IED közlekedési formatervező képzésének 15 tanulója a Hyundai európai formatervező központja segítségével alkotta meg.   


A Hyundai immár második alkalommal társult a neves IED stúdióval. Korábbi együttműködésük eredményeként 2014-ben született meg az ultrakönnyű PassoCorto sportautótanulmány. Ezzel az együttműködéssel a Hyundai hozzájárul a fiatal formatervezők képzéséhez és egyben inspirációt is kaphat, valamint bepillanthat a tehetséges formatervező tanulók munkájába. 

"A forma az az első számú ok, amiért vásárlóink a Hyundai autóit választják" - mondja Thomas Bürkle, a Hyundai európai formatervező központjának vezetője. "Folyamatosan fejlesztjük formanyelvünket azért, hogy megfeleljünk a modern életstílusnak, ami sikerünk kulcsa. Nagyon örülünk annak, hogy hozzájárulhatunk az európai fiatal tehetségek fejlődéséhez, akik a jövő autóit fogják fejleszteni. A Hyundai Kite egy kivételes együttműködés remek eredménye." 


A Hyundai Kite kidolgozásának kifejezett célja, hogy különleges formulával és architektúrával időtlen tervezési értékeket közvetítsen.

A Hyundai számára nagyon fontos szerepet játszik a formavilág Európában. A régióban értékesített autók 85 százalékát Európában tervezték, tesztelték és gyártották. A Hyundai ezzel az európai gazdaság egyik fontos szereplőjévé vált, 205 ezer ember dolgozik jelenleg a Hyundai európai tevékenységéhez kapcsolódóan. A régió iránti elkötelezettség további erősítéséért a vállalat az IED-hez hasonló intézményekkel működik együtt, hogy ezzel értékeket hozzon létre. Ennek egyik példája Marco Gianotti, aki korábbi IED tanulóként 2014-ben a PassoCorto formáját jegyezte, ma pedig a Hyundai európai formatervezési központjában a külső formaterveken dolgozik.   


"Az elmúlt 15 év során a genfi közönség már hozzászokott az IED formai kihívásaihoz és megoldásaihoz" - mondta Riccardo Balbo, az IED Italy vezetője. "A gondolat, amely alapján egy nemzetközi hálózat ilyen fontos eseményen részt vesz abban rejlik, hogy szabadjára engedje a fiatal és ellenőrizetlen energiákat, reorganizálja azt a fontos partnerekkel, víziókat fejlesszen és a jó képességekkel rendelkező tervezőket tanítsa az ígéretes jövő érdekében."

A Hyundai Kite egy ajtó, tető és ablakok nélküli jármű, amely akár az utakon, vagy akár a vízen is tud közlekedni.A 3 745 mm hosszú és 1 455 mm magas jármű alváza és karosszéria egybeépült. Az autó felületei egybeolvadnak,így a csavarodások és keresztezések folytonossága állandó. A tervezők igyekeztek redukálni a külső és belsőtér közötti akadályokat azért, hogy egy funkcionális,mégis élvezetes autót alkossanak. A vonalak folyamatosság és a szabadság eszméjét közvetítik,összekötve azzal a gondolattal, hogy az autót használók szabadidejüket vízparton töltik.


A jármű mindkét felhasználás esetén elektromos meghajtással rendelkezik, amely a négy kerékbe integrált egy-eg villanymotorból és a vízi közlekedéshez egy vízsugaras turbinából áll össze. A Hyundai Kite ember-gép interakcióit a használó mobilján keresztültudja vezérelni,amellyel a vásárló intuitív módon irányíthatja az autó funkcióit. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei