Újabb BMW vezető került a Hyundai új sportrészlegéhez


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a nagyteljesítményű járművek és a motorsport üzletág fejlesztése érdekében egy vadonatúj részleget hozott létre, amelyet az iparág egyik legtekintélyesebb szakértőjeként Thomas Schemera vezet.

A vállalatnál márciustól működő Nagyteljesítményű Jármű- és Motorsport részleg a Hyundai nagyteljesítményű modelljeihez kapcsolódó stratégiáját, terméktervezését, értékesítését és marketingtevékenységeit fogja össze azért, hogy ezzel a leghatékonyabban kihasználja a központ és a vállalat Németországban működő Hyundai Motorsport GmbH közötti szinergiákat az új sportmodellek fejlesztésében.  

Amióta a vállalat 2012-ben elindult a nagyteljesítményű modellek irányába, a Hyundai Motor folyamatosan bővítette jelenlétét ezen a területen. Tavaly az i30 N változattal bemutatkozott az N sportmárka, amit idén a Detroitban bemutatott Veloster N változata követett.   


"Nagyon örülök, hogy csatlakozhatom a Hyundai Motorhoz, amely hihetetlen fejlődésen ment keresztül olyan modellek bevezetésével, mint az i30 N annak ellenére, hogy viszonylag új szereplő ezen a versengő szegmensben" - mondta Thomas Schemera. "A három évtizedes karrierem alatt megszerzett tudásomat és tapasztalatomat annak szentelem, hogy azzal jelentősen hozzájáruljak a Hyundai fejlesztéseihez ezen a területen, hogy ezzel kiváló vezetési élményt adjunk ügyfeleinknek."

A német születésű 55 éves Schemera a bochumi Alkalmazott Tudományok és a müncheni egyetem Ipari Mérnöki karán szerezte diplomáját. Karrierjét 1987-ben fejlesztőmérnökként kezdte a BMW-nél. Munkája során Schemera a BMW-nél számos kulcspozíciót betöltött, köztük a kínai régió értékesítési vezetője volt akkor, amikor a BMW és a BMW M modellek eladási eredményei 2005 és 2008 között megnégyszereződtek. Legutóbb a BMW M és a BMW Individual részlegét vezette Amerikában.  


"Thomas Schemera egyike a nagyteljesítményű jármű üzletág legjobb szakembereinek,aki a világ legfontosabb piacain szerezte tapasztalatait" - mondta róla Albert Biermann, a Hyundai Motor Group Nagyteljesítményű Járműfejlesztési Részlegének elnöke. "Izgatottan várom, hogy ő is csatlakozzon hozzánk és biztos vagyok abban, hogy részvétele segíti a Hyundai nagyteljeítményű jármű üzletágának gyors fejlődését" - tette hozzá Biermann, aki maga is 2015-ben csatlakozott a csoport nagyteljesítményű járműfejlesztési tevékenységéhez.   

A Hyundai nagyteljesítményű N sportmárkájának alapvető filozófiája, hogy olyan autókat készítenek, amelyektől a vezetőnek mindig gyorsabban ver a szíve, ha a kormány mögé ülhet Ahelyett, hogy a kimagasló teljesítmény lenne az első számú célkitűzés.

Forrás: hyundai.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei