Több mint hétszáz Hyundai Nexo kelt el egy nap alatt


A Hyundai Motor megkezdte a Nexo előrendeléseinek felvételét és ezzel szinte egy időben azt is bejelentette, hogy az autógyártó legújabb üzemanyagcellás hobbiterepjárójából az előrendelés első napján máris 733 darab kelt el. 

A Hyundai Motor Dél-Koreában már fogadja a megrendeléseket vadonatúj Nexo üzemanyagcellás modelljére,amelyre egyetlen nap alatt 733 megrendelés érkezett. A vállalat képviselője elmondta, az előrendelések száma háromszorosa annak, amennyire a kormányzat támogatást irányzott elő. 


A központi koreai kormányzat darabonként 22,5 millió won (kb. 5,3 mFt) támogatást biztosít 240 üzemanyagcellás autót vásárló ügyfél számára, míg a helyi önkormányzatok ezt további 10-12,5 millió won (kb.2,4-3 mFt) támogatással egészítik ki.  


A két támogatás együttes értéke átlagosan nagyjából 35 millió wont tesz ki, amivel a vásárlók 33,9 millió wonért (kb. 8 mFt) juthatnak a Nexo alapkiviteléhez, míg a prémiumváltozat támogatásokkal együtt 37,2 millió wonért (kb. 8,8 mFt) elvihető. "A Nexo iránt hatalmas az érdeklődés, hiszen ez a modell nemcsak az üzemanyagcellás technológia, de a környezetbarát zéróemissziós járművek csúcsát képviseli" - mondta a Hyundai egyik képviselője. 


A Nexo a 2013-ban megjelent Hyundai ix35/Tucson Fuel Cell utódjának tekinthető. Az új modell egyetlen feltöltéssel akár 600 kilométert is meg tud tenni, miközben a rendszer egy légtisztító berendezéssel is el van látva.  Az autógyártó szerint egyetlen Nexo képes annyi levegőt megtisztítani, ami 43 felnőtt levegőjét biztosítja. Ezer Hyundai Nexo pedig ugyanazt a légtisztító hatást produkálja, mint 60 ezer fa.  

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei