GENF 2018: Három világpremier a Hyundai genfi standján


A Hyundai Motor idén három világpremiert is ünnepelhetett, amikor 88. Genfi Autószalonon a vadonatúj Kona Electric és az új generációs Santa Fe modell mellett a 'Le Fil Rouge' tanulmányautó is bemutatkozott. 

A Kona Electric és a negyedik generációs Santa Fe mellett a világ első üzemanyagcellás hobbiterepjárója, a Nexo is emelte a Hyundai Motor genfi standjának fényét. A kapcsolt járműtechnológiát a futurisztikus formai iránymutatással kombinált új tanulmány, a 'Le Fil Rouge' modell pedig az autózás és a formák rajongói számára a 2018-as Genfi Autószalon egyik fénypontja lehet. Mindezeken túlmenően a Hyundai bemutatta saját Intelligens Személyi Műszerfalát is, amely a mesterséges intelligencia (AI), a dolgok internete (IoT) és a vezetői stresszérzékelés közötti kapcsolatot testesíti meg.   


"Ezekkel a Genfi Autószalonon bemutatott innovatív, modern technológiai megoldásainkkal, a Hyundai egységes és holisztikus módon mutatja be a mobilitás jövőjét" –  mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingrészlegének alelnöke. "Az IoT műszerfallal, a 'Le Fil Rouge' tanulmányunkkal és a négy innovatív környezetbarát modellünkkel valóban komolyan vesszük a zéróemissziós és a kapcsolt mobilitást." 


A vadonatúj Nexo az első kifejezetten erre a célra épült hidrogénhajtású hobbiterepjáró, amely a Hyundai ambiciózus és innovatív szellemiségét mutatja be az alternatív hajtásláncok témájában. A vadonatúj Kona Electric modellel a Hyundai a világ első elektromos meghajtású kiskompakt hobiterepjáróját alkotta meg. Az autó a mindennapi élethez szükséges praktikumot nyújtja, amely akár a háztartás első számú autójaként is funkcionálhat. A 204 lóerős, 482 km-re elegendő hatótávot biztosító motor és a hobbiterepjárós karosszériaforma nagyvonalú térkínálata együttesen a modern városi ügyfelek életstílusát fejezi ki. 


Az első hidrogénhajtású Nexo hobbiterepjáróval a Hyundai az üzemanyagcellás járművek vezetőjévé válik, amellyel összekötik a tiszta mobilitást a legújabb autonóm vezetésii képességekkel és az okos továbbfejlesztett vezetéstámogató rendszerekkel. A Hyundai által megalkotott FUV (Future Utility Vehicle) a legfejlettebb környezetbarát technológiát a legjobb, 800 km-es  hatótávolsággal (az NEDC szabvány szerint) és a hobbiterepjárók által kínált praktikummal ötvözi. Az új generációs üzemanyagcellás jármű megmutatja, hogyan néz ki a vezetés a jövőben és a vásárlók ezt az olyan innovatív kényelmi funkciók által tapasztalhatják meg, mint a távirányítású parkolás, a holttérfigyelő monitor és más autonóm vezetési képességek.    


A Hyundai Santa Fe karakterét erőteljes kiállása és sportos, elnyújtott vonalai határozzák meg. Az autó első kialakításán a megnövelt kaszkád hűtőmaszk mutatkozik be, amely a Hyundai új SUV indentitásaként a kompozit lámpák egészítenek ki. Az autóhoz kínált legfrissebb Hyundai SmartSense aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszereivel a negyedik generációs Hyundai Santa Fe mindenki számára elérhetővé teszi ezen fejlett technológiákat. A Genfi Autószalon Santa Fe bemutatóján a Hyundai azt is bejelentette, hogy később az autóból hibrid és plug-in hibrid változatot is készítenek.  


A vásárlók elsődlegesen a formavilág miatt választják a Hyundai márkát, a márka pedig pontosan ezért fejleszti folyamatosan jövőbeli formai identitását.  A most bemutatott 'Le Fil Rouge' tanulmányautó a vállalat jövőbeli formai irányzatát mutatja be az "Érzéki Sportosság" témájával. A genfi bemutatkozással a Hyundai tanulmánya megalapozza mindazt, ami a jövőbeli szériamodellek kialakítását befolyásolja és egyben a Hyundai új formai gondolkodásmódját is bemutatja. A formatervezés küldetését négy formai elemmel érték el: arányok, felépítés, stílus és technológia. Ezen koncepcióval a Hyundai csökkenti a forma és a funkció közötti korlátokat. A cél egy esztétikai kötődés kialakítása a jövőben érkező modellpalettával.  


A Hyundai Motor kapcsolt járműtechnológiájának részleteibe enged betekintést a vállalat által bemutatott Intelligens Személyi Műszerfal – amely az olyan friss technológiák, mint az IoT és a hangvezérlés (AI) legújabb alkalmazása. A műszeregység egy egész sor hangalapú képességgel rendelkezik, mint pl. az autó és az otthon közötti kapcsolat megteremtése, amivel a vezető hangjával képes lesz az otthoni környezetet is befolyásolni. Az autós technológia otthoni integrálásával az otthoni eszközök kezelése is lehetővé válik az autóból. Emellett az Intelligens Személyi Műszerfal rendelkezik a Hyundai Wellness Gondoskodás funkciókkal is, amelyek az ülésbe és kormányba épített szenzorok által érzékelik a vezető stressz szintjét. A rendszer a stressz érzékelésekor lágy zenét kezd el játszani, miközben csökkenti az utastér fényerejét.     


A Genfi Autószalonon a Hyundai Motor olyan mobilitási megoldásokat mutat be, amelyek fokozzák az emberek életminőségét. A vadonatúj Kona Electric ,az új generációs Santa Fe és a 'Le Fil Rouge' tanulmányautó világpremierjével , illetve a vadonatúj Nexo és az IoT műszerfal bemutatásával a Hyundai a vásárlók mobilitási jövőjével kapcsolatos kérdéseire ad válaszokat. A frissített környezetbarát modellkínálatával a Hyundai az iparág legszélesebb körű hajtásláncait kínálja. A szalon ideje alatt a Hyundai Motor bemutatja az i30 és az Ioniq modellcsaládját is.


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei