Kilenc új zöld modellt mutat be a Hyundai Kínában


A Hyundai Motor kínai leányvállalata bejelentette, hogy a Sonata hibrid és az Elantra Yuedong EV után még 2020 előtt további elektromos meghajtású modelleket vezet be, amelyeket NEV gyűjtőnéven hoznak forgalomba.

A Beijing Hyundai Motor terméktervezési ütemterve szerint a vállalat 2018-ban Kínában is bevezeti a Sonata plug-in hibrid változatát, amelyet még az idén egy teljesen új villanyautó is követ.  A Hyundai jelenlegi kínai termékpalettáját figyelembe véve ez utóbbi modell várhatóan az ix25 teljesen elektromos változata lehet. 


A Beijing Hyundai Motor még 2016-ban NEW néven hirdette meg új energiapolitikai stratégiáját,  A mozaikszó első N betűjele arra utal, hogy a vállalat 2020 előtt kilenc új energiájú járművet, azaz NEV-t (New Energy Vehicle) mutat be. Az E betű annyit jelent, hogy ezen elektromos működésű járművek, a hibridek (HEV),, konnektoros hibridek (PHEV), az elektromos autók (EV) és az üzemanyagcellás autók (FCEV) technológiái széles körűen alkalmazásra kerülnek a Beijing Hyundai új energiájú termékeiben. A W betű az új módszerre utal (New Way), bemutatva azt, hogy a Beijing Hyundai támogatja az egészséges életstílust és az új mobilitási módszereket.        


Az első ilyen új energiával működő modell, a 2016-os Hyundai Sonata Hybrid modell 2016 júniusi bemutatásával a Beijing Hyundai megkezdte új NEV modelljeinek bevezetését a piacra és igyekszik minden kategóriában teljessé tenni az NEV modellek palettáját. 


Miután a vállalat tavaly augusztusban bevezette az Elantra Yuedong modellre épülő tisztán elektromos modelljét, a kétféle felszereltségben kínált villanyautóval immár a Hyundainak is van már autója a tisztán elektromos járművek kínai piacán.  

Forrás: autonews.gasgoo.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei