Jönnek a Hyundai környezetbarát teherautói


A Hyundai csoport bejelentette, hogy a személyautók után a haszongépjárművek terén is felgyorsítja környezetbarát modellek fejlesztését, így az első ilyen modell már 2019-ben bemutatkozhat. 

A Hyundai Motor Group felgyorsítja elektromos haszonjárművek, így pl. elektromos buszok és teherautók piacra vezetési folyamatát. Az autógyártó csoport célja olyan környezetbarát elektromos haszongépjárművek bemutatása, amelyek a piac széles skáláját lefedik. A vállalat így akár a jövő évtől kezdődően a Porter kishaszonjármű, középméretű buszok vagy akár az Xcient kamion elektromos változatát is piacra dobhatja.     


„A Hyundai Motor Group haszongépjármű-részlegének legnagyobb erőssége, hogy szinergiákat hozhat létre a csoport személyautó-divíziójával. A jövőben a kis Porter modelltől egészen a nagy Xcient kamionig bezárólag bővíteni fogjuk a környezetbarát modellpalettánkat” – mondta Mike Ziegler, a Hyundai Motor Group haszonjármű-fejlesztési részlegének igazgatója. „A környezetbarát kínálatunk mellett a kényelmi és a biztonsági technológiák fejlesztésére is ugyanolyan nagy figyelmet fordítunk. Felgyorsítjuk azon biztonsági technológiáink fejlesztését is, amelyek a vezető- és a gyalogosbiztonság mellett a kapcsolódási technológiákon keresztül az önvezérlő navigációt is segítik.” Ez volt az első alkalom, amikor Ziegler a Hyundai nevében nyilatkozott azután, hogy a vezetőtavaly decemberben a Daimler Truckstól a Hyundaihoz szerződött.   


A Pjeongcsangi Téli Olimpián is bemutatott üzemanyagcellás autóbusz mellett az elektromos haszonjárművek sora egy kisebb modell bemutatásával veszi kezdetét. Az autógyártó döntése szerint a Kona Electric hajtásláncát beépítik a Porter és a Mighty kisteherautókba és a fejlesztés eredményeként ezeket jövőre tervezik bemutatni. A fokozott össztömeg ellensúlyozására a beépített akkumulátorok kapacitását egy 256 kWh kapacitásúra növelik, amellyel ezek a teherautók egy feltöltéssel 250-300 km-t tudnak majd megtenni.    


„Mindenek előtt egy kisebb elektromos teherautót fogunk bemutatni, amit két éven belül egy kisebb elektromos busz követ majd” – magyarázza Ziegler. Az elektromos kisbusz a Hyundai County új változataként jelenik meg, amelynek előszériás példányát nemrég kezdték összeszerelni. „A nagyobb távolságokat megtevő buszokkal szemben a kisebb buszok relatívan rövidebb útvonalai jobban kedveznek az elektromos járművekkel szembeni igényeknek” – tette hozzá Ziegler. Éppen ezért a városi körzetekben nagy számban megtalálható kisebb városi buszokat 2020-ban a Hyundai County elektromos buszai válthatják fel.     


Közép- és hosszabb távon a Hyundai nagyméretű Xcient kamionja várhatóan 2022 körül környezetbarát modellé alakul majd át. A Hyundai jelenleg azt fontolgatja, hogy a kisebb teherautók és középméretű buszokkal ellentétben az Xcientből a nagyobb hatótáv érdekében inkább üzemanyagcellás változatot készít. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei