Kanadában is segélyszolgálatot kapnak a Hyundai villanyautósai


A Hyundai a Montreali Autószalonon bejelentette, hogy a vállalat Ioniq Electric flottája készen áll arra, hogy szükség esetén energiával lássa el a bajba jutott Ioniq Electric tulajdonosokat.

A villanyautókkal kapcsolatosan az egyik leggyakrabban hangoztatott ellenérv azok korlátozott hatótávja, ami abszolút értelemben valóban igaz lehet, ám számos tanulmány és tapasztalat azt mutatja, hogy a vezetők nagy része a hétköznapok során jóval kevesebbet autózik, mint amennyit a villanyautók megengednének. 


A korlátozott hatótáv miatt mégis aggódók számára a Hyundai Motor először tavaly vezette be Koreában saját villanyautó segélytöltési szolgáltatását, amelynek lényege, hogy a vállalat saját Ioniq Electric flottáját úgy alakította át, hogy azok képesek legyenek a bajba jutott Ioniq tulajdonosok autójába némi energiát továbbítani. Mostantól egy ehhez nagyon hasonló szolgáltatás kezdte meg működését a kanadai Montreal térségében.    

Az autógyártó "Hyundai Charge Here" mobil EV töltőszolgáltatása három darab Ioniq Electric járművet alakítottak át, amit donorautóként használnak a feltöltések során. A szolgálatot telefonon értesítve a központ egy autót küld a megadott helyszínre, ahol az érkező Ioniq csomagterében elhelyezett inverter, valamint egy speciális szoftver és a Level 3 töltőkábel segítségével áramlik át az energia a lemerült akkumulátorba. Ezzel a szervizautó 20 perc alatt akár 7 kW áramot is át tud juttatni a segítségre szoruló Ioniqba, amely így durván 40 kilométerre elegendő töltéshez jut. 


A Hyundai kezdetben tesztjelleggel indítja el a szolgáltatást Montreal térségében, amit később az eredmények figyelembevételével igyekeznek a nagyobb városok térségére kiterjeszteni. "Montreal és Quebec tartomány nagyon intenzíven támogatja a személyi közlekedés zéró emissziós átalakulását" - mondta Don Romano, a Hyundai Auto Canada elnök-vezérigazgatója. "Annyira, hogy az Ioniq első piacon töltött évében a megrendelések 40 százaléka - és az Ioniq Electric eladások 50 százaléka - Quebec térségéből érkezett."

A szolgáltatás idén tavasztól lesz igénybe vehető és minden olyan elektromos autó számára elérhető lesz, amely a SAE J1772 szabvány szerinti CCS (Combo Charging System) töltési lehetőséggel rendelkezik. 

Forrás: driving.ca

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei