Ilyen lehetne a Hyundai HB20 következő generációja


A Hyundai brazil képviselete még 2012-ben mutatta be a kifejezetten Brazília számára kifejlesztett HB20 modellt, így az immár hat éves autó hamarosan átadhatja helyét az utódjának. 

A Hyundai HB20 2012 második félévében jelent meg a brazil autópiacon.A kompakt ötajtóst a Hyundai kifejezetten a dél-amerikai piac számára készítette el, ahol korábban a márka az Accent és Atos modellekkel versengett. A HB20 hamar slágertermék lett, a kifejezetten erre a modellre felhúzott Piracicaba gyártóüzem kapacitása miatt kezdetben több hónapos várakozás is kialakult.

A HB20 időközben egyszer kapott ráncfelvarrást, amikor frissítették az autó külső megjelenését, javítottak a felszereltségen, a motorpaletta pedig egy egyliteres turbómotorral gazdagodott. Ám a HB20 ezzel együtt is egyre öregszik, különösen a Hyundai 5-6 éves modellciklusait figyelembe véve. Habár a kompakt továbbra is jól fogy, az újabb Creta modell érkezésével különösen szűkössé vált a két modell számára a brazil gyár.


De mi lehet a helyzet az utóddal. Állítólag már készülnek a tervek, hiszen az autópiac Latin-Amerikában is folyamatosan fejlődik, a konkurensek sem ülnek a babérjaikon,így a Hyundainak is hamarosan lépnie kell. Az új HB20-ról egyelőre csupán keveset lehet tudni,de annyi biztos, hogy a konkurensekhez (Fiat Argo,VW Polo) hasonlóan az új változat megőrzi a mostani padlólemezt és ezzel együtt várhatóan az autóméretei sem változnak jelentősen.

Ami viszont minden bizonnyal változik,az a külső formavilág, ami még dinamikusabb vonalvezetésű lehet, azonban a legfontosabb szempont nyilvánvalóan a Hyundai legújabb márkaidentitása jellemzőinek átmentése lesz.Ilyen új modellek a nemrég bemutatott Kona és Nexo modellek,amelyek alapján a brazil Kleber Silva megalkotta saját HB20 elképzelését.  


A crossoveres formanyelvet követő leghamarabb 2019-ben érkező második generációs HB20 LED nappali menetfényekkel és irányjelzőkkel rendelkezhet, amelyek a lökhárítókba integrált fényszórók felett elhelyezve meghatározzák az új modelloptikai megjelenését. A lökhárító X vonalai és az oldalsó légbeömlők sportossá teszik az autót,míg hátul a mandulaforma LED lámpatestek a Nexo modellel mutatnak rokonságot.  

már a kerekek formatervei is az aerodinamikus megjelenést,a gazdaságosságot sugározzák,ami az új HB20  motorjaira is igaz lesz. A második generáció megtarthatja az előd egyliteres T-GDI motorját,amihez start-stoprendszert és elektromos szervokormányt is illeszthetnek. A külsőhöz hasonlóan a beltér is teljesen átalakul, ahol a hangsúly a modern kapcsolódási technológiákon lesz.

Forrás: noticiasautomotivas.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei