Indiában tesztelik a Hyundai i30-asát


Szokatlan látványt nyújt egy Hyundai i30 az indiai forgalomban, amelynek céljáról azonban nem sokat lehet eddig tudni.

A Volkswagen Golf kategóriájába tartozó új Hyundai i30 egy tesztpéldánya bukkant fel nemrég a vállalat Chennaiban működő gyártóbázisa közelében. Valószínűtlen azonban, hogy a Hyundai bevezetné ezt a modellt Indiában, mivel annak méretei és költségei miatt nem lenne sikeres ebben a térségben. Továbbá az i30 hossza a négy métert is meghaladja, amihez nagyobb motorok is szükségesek, ami pedig még tovább növeli az autó árát. 

Ennek ellenére a Hyundai az i20 modelljével úttörőként jelent meg a prémium kisautók szegmensében. Amikor ugyanis néhány éve az Elite i20 megjelent a piacon, néhányan akkor is azt jósolták, hogy az autó magas árfekvésével nem lesz sikeres a kisautók között. 


Sokkal valószínűbb, hogy az Indiában most lefotózott Hyundai i30-ban olyan részegységeket tesztelnek, ami az Elantra platformja miatt szükséges. Amennyiben viszont a Hyundai mégis úgy döntene, hogy Indiában is bemutatná az i30-at, annak ára valószínűleg még a Cretánál is magasabb lenne.

A Hyundai i30 legújabb generációját a 2016-os Párizsi Autószalonon mutatták be és az autó stílusa a márka legújabb formanyelve szerint készült. Az autó formája mellett a padlólemezében is az Indiában is árusított Elantrával osztozik. 


A nemzetközi piacon az i30-at a benzines és dízelmotorok széles választékával kínálják. Belül jellegzetes a középkonzol tetején ülő 8 colos "lebegő" érintőkijelző, amely képes Android Auto és Apple CarPlay alkalmazások kezelésére is. Az új i30 kiterjedt biztonsági ellátmányához olyan tételek is hozzátartoznak, mint az autonóm vészfékrendszer, a távolságtarto tempomat, stb. 

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei