Minden Hyundaiban lesz Blue Link rendszer


A Hyundai Motor bejelentette, hogy az összekapcsolt járműtechnológiák térnyerésével párhuzamosan 2018-tól fokozatosan összes modelljébe beépíti a Blue Link rendszerét. 

A Hyundai Motor és leányvállalata, a Kia Motors újonnan bemutatkozó modelljeiben olyan összekapcsolt jármű technológiai funkciókat kíván bemutatni, mint az autó egyes funkcióinak távirányítása, vagy a távoli járműellenőrzés. Erről a Hyundai csoport egyik magas rangú képviselője beszélt nemrég.

Eddig ezeket a Hyundainál Blue Link, a Kiánál UVO néven kínált szolgáltatást csak a magasabb felszereltségű modellek kapták meg. A vezető tisztségviselő szerint a januárban érkező új Velostertől kezdődően viszont a Blue Link rendszer már az új autók alapváltozataihoz is jár majd. "A következőkben lépésenként még fejlettebb funkciók kerülnek bevezetésre, többek között 2019-től lesz egy mesterséges intelligenciára épülő asszisztens funkció is" - mondta a vállalat névtelenséget kérő egyik vezetője. "2025-re az összes Hyundai és Kia modell össze lesz kapcsolva."


A Hyundai csoport jelentős erőfeszítéseket tesz az összekapcsolt jármű-technológiák fejlesztése érdekében. A koreai autóóriás a világ legnagyobb hálózati megoldás- és eszközgyártójával, a Ciscóval szövetkezve saját hardverplatformot alakítanak ki saját összekapcsolt jármű-operációs rendszeréhez. 

A Hyundai még tavaly, a Genesis G70 modellben mutatta be első, Kakao névre keresztelt koreai hangfelismerő rendszerét. Az uticélok, közeli éttermek, turista látványosságok és benzinkutak keresését egyszerűbbé tévő rendszert a Hyundai 2018-as Maxcruz terepjárója is megkapta. A Hyundai és a Kia Amerikában a hangfelismerő rendszer angol változatát az Amazon Alexa rendszerén keresztül is kínálja, míg a kínai verzió a Baidu Duer OS Auto platformján is fut.

Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei