Új-Zélandon is terjednek a Hyundai villanyautói


Az új-zélandi Auckland városának közlekedési és útfenntartási vállalata a környezetvédelem jegyében nemrég húsz darab Hyundai Ioniq Electric villanyautóval bővítette járműflottáját.

A húsz darab vadonatúj Hyundai Ioniq Electric megvásárlása a helyi kormányzat eddigi legnagyobb villanyautó beszerzése volt. Az autók értéke és a hozzájuk kapcsolódó töltők kiépítésének költsége eléri az 1,2 millió dollárt. Phil Goff, Auckland városának polgármestere szerint a városnak és Új-Zélandnak is ki kell vennie saját részét a klímaváltozás elleni küzdelemből és példát kell mutatnia. "Ez egy egyértelmű üzenet arról, hogy városunk komolyan gondolja a károsanyag-kibocsátás csökkentését és saját környezetünk védelmét" - mondta. 


A városok szennyezett levegőjének 40 százalékát a közlekedési eszközök okozzák. Azzal, hogy a vállalat ezentúl húsz Ioniq villanyautót használ, a járműflotta kibocsátási szintje 11 százalékkal csökken. A közlekedési vállalat emellett tavaly március óta két tisztán elektromos buszt is tesztel helyi járatként. "A klímaváltozás a modern világunk meghatározó problémája és csak nagyon merész célkitűzésekkel tudjuk komolyan befolyásolni a széndioxid kibocsátásunk csökkenését és hozzájárulni a 2015-ben kötött Párizsi Egyezményhez" - tette hozzá Goff.

Az Auckland Közlekedési Vállalat pénzügyi igazgatója, Richard Morris szerint ez egy remek befektetés is egyben. "A húsz darab Hyundai Ioniq Electric megvásárlása lehetőséget biztosít a vállalat számára, hogy megkezdje izgalmas útját a zéró emissziós járműflotta irányába. Ezzel egyúttal a vállalat vezető szerepét is bemutatja, mivel a fenntartható közlekedés változásának katalizátoraként szolgál." 


Auckland városa azt a célt tűzte ki nemrég maga elé, hogy 2050-re a jelenleginek felére csökkenti a város károsanyag-kibocsátását. A közlekedési vállalat még ennél is tovább ment, amikor célul tűzte ki, hogy már 2025-ben zéró emissziós járműflottával rendelkezik majd.

A Hyundai Ioniq Electric modellek már egy új, gyorsabb és erősebb villanyautó-generáció termékei,  amelyek több mint 200 kilométeres hatótávval rendelkeznek. A teljesen elektromos meghajtást egy lítium-polimer akkumulátor látja el, amit gyorstöltőről négy és fél óra alatt lehet feltölteni, villámtöltővel pedig 25 perc alatt 85 százalékos szintre tölthető. 

Forrás: ourauckland.aucklandcouncil.govt.nz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei