Richmond polgármestere új Hyundai elektromos autót kapott


A jövő mobilitását egyre inkább az elektronok írják, így nem meglepő, hogy az angliai Ricmond városa is lecserélte régi luxusautóját. 

Anglia azt tervezi, hogy 2040-re betiltja a benzines és dízelmotoros járművek forgalmazását. Ezzel párhuzamosan a szigetország kisebb régióiban is egyre több elektromos autót helyeznek forgalomba. Így van ez Richmondban is, ahol a város polgármestere az idők szavát meghallva régi szolgálati autóját egy gazdaságosan üzemeltethető villanyautóra cserélte. 

A városvezető régi dízelmotoros Jaguar XJ luxuslimuzinját egy vadonatúj Hyundai Ioniq Electric modell váltotta fel, amely viszont megörökölte elődjének LB65 RUT egyedi rendszámát. Az új autót elődjéhez hasonlóan a város rendezvényein használja majd a város vezetése. 

„A város első embereként egyértelműen az élen kell járnom, így nagyon boldog vagyok, hogy átvehetem az új környezetbarát autómat” – mondta Lisa Blakesmore polgármester. „Ez az autó az üzemanyag-takarékos technológia csúcsát képviseli és jelentősen hozzájárul a polgármesteri hivatal károsanyag-kibocsátásának csökkentéséhez – átlagban évente több mint 300 utazás során." 


Az autót egy speciális töltőpont mellett akár háztartási csatlakozóról is feltölthető. A villanyautó beszerzése mellett a városi tanács több töltőpont kialakítását is tervezi. Jelenleg hét helyszín kapott tervezési engedélyt, minden helyen 2-3 töltőcsatlakozóval. Később még kiválasztanak 25 lehetséges töltőpontot, szintén legalább három csatlakozással. 

„A város levegőminőségének javítására tett erőfeszítéseink részeként és azon túl is szeretnénk lehetővé tenni lakosaink számára, hogy a kényelmesebb városi használat okán  ők is környezetbarát elektronos járművekre váltsanak" – mondta Peter Buckwell, közlekedési ügyekért felelős tanácsos. „Ezek a nyilvánosan elérhető töltőpontok egy nagyobb hálózat részét képzik, így az elektromos vagy hibrid járművek használói számos töltési lehetőség közül választhatnak, amikor London környékén járnak." 

Forrás: richmondandtwickenhamtimes.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei