A Hyundai hat új crossovert mutat be Indiában


A világ más tájaihoz hasonlóan Indiában is egyre növekszik a hobbiterepjárók iránti igény, ezért a Hyundai legalább fél tucat ilyen SUV és crossover modellt tervez bevezetni a helyi piacon. 

A Hyundai Motor India hamarosan széles körben elérhető hobbiterepjáró választékot kínál ügyfelei számára, akik a legolcsóbbtól a legdrágább modellekig többféle modell közül választhatnak majd. Az igyekezet nem véletlen, hiszen ez a szegmens a személyautó-piac egynegyedéért felel Ázsia harmadik legnagyobb gazdaságában.   

A bővítés annyit jelent, hogy a Hyundai helyi termékválasztékának több mint 60 százalékát crossoverek és hobbiterepjárók teszik majd ki, vagyis a 13 modellből 8 ilyen lesz a következő 3-5 év során. Erről Y. K. Koo, a HMIL vezetője beszélt egy interjúban, ahol azt is elmondta, a Creta több mint 400 ezres ügyfélbázisa szilárd alapot jelenthet a bővítésre és fejlesztésre, hiszen nem szeretnék, ha a Creta mostani ügyfélköre a jövőben más márkához váltana. 


„A Creta modell felett és alatt is meg fogjuk erősíteni a hobbiterepjáró portfóliónkat” – mondja Koo. „A Creta vásárlói hamarosan újat, jobbat, vagy nagyobbat szeretnének, mi pedig nem fogjuk megengedni nekik, hogy azt a konkurenciánál találják meg.”

Az első új modell a Cretánál kisebb crossover modell lesz, amelyet jelenleg QXi gyári kódnéven fejlesztenek a Hyundainál. Ez az autó, amely a Ford EcoSport és a Suzuki Maruti Vitara Breeza vetélytársaként érkezik az indiai autópiacra, várhatóan 2019-ben mutatkozik be, ám ez csak a számos érkező SUV offenzíva kezdete lesz.  


Amíg a jelenlegi Creta modell elsősorban a kompakt hobbiterepjáró vásárlókat célozza meg, valamikor 2020 és 2023 között a Hyundai várhatóan egy hétszemélyes változatot is szeretne kínálni az SU2i kódnéven fejlesztett új generációs Creta modellből. Ám még mielőtt ez megérkezne, a Tucson vadonatúj generációja is bemutatkozik majd, amit szintén kínálnak majd 5, illetve 7 személyes változatban is. A múltbéli tapasztalatok alapján a Hyundai várhatóan ez utóbbi modellt is teljes egészében helyben szeretné gyártani, hogy versenyképes legyen a Jeep Compass és a Toyota Fortuner modellekkel. 

Forrás: economictimes.indiatimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei