A Hyundai újabb szilárdtest-akkugyártót támogat


Az coloradói székhelyű Solid Power vállalat többek között a Hyundai és a Samsung támogatásával még idén befejezheti saját gyártóbázisát és jövőre a termelés is megkezdődhet.   

Az autókban és repülőgépekben felhasználható szilárdtest akkumulátorcellák gyártására szakosodott coloradói székhelyű Solid Power vállalat 20 millió dollárt kapott befektetőitől, így még idén befejezheti saját gyártóbázisát. A közlemény szerint a cég részvényesei között találjuk többek között a Hyundai Motor, a Samsung Electronics vállalatokat is. A mostani bejelentést megelőzően a Solid Power még az év elején hozta nyilvánosságra, hogy a vállalat együttműködik a BMW AG-val villanyautók szilárdtest-akkumulátorainak fejlesztésében.    

A Solid Power saját technológiáját az energiatárolás iparágát jelenleg domináló lítium-polimer akkutechnológia versenytársaként pozicionálja. Az új technológia támogatói szerint az alternatív akkutechnológia biztonságosabb és a villanyautók számára legfontosabb jellemzőként több energiát képes tárolni, mint a lítium-polimer akkuk. A beszállítók azonban eddig kisszériás kísérleti demonstrációkon túl nem voltak képesek tömegtermelést biztosítani.   


A Solid Power számításai szerint a befektetéseknek köszönhetően a gyár még idén felépülhet, a termelés pedig 2019-ben indulhat meg. Az üzemben évente mintegy 10 megawatt-óra kapacitású akkumulátormennyiség készülhet. Doug Campbell, a Solid Power vezetője szerint ez elegendő lesz arra, hogy a lehetséges vásárlók értékeljék a vállalat technológiáját. 

„Ez egyértelműen több, mint amit eddig csak laboratóriumi körülmények között láthattak, így ez újabb mérföldkőnek tekinthető a technológia fejlődésében” –mondta Campbell egy interjúban.  

Forrás: bloomberg.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei