Százezer Hyundai készült Kalinyingrádban


Az orosz Avtotor vállalat Kalinyingrádban működő üzemében augusztus utolsó hetében legördült a százezredik Hyundai modell, amely a hónap elejétől itt készülő megújult Hyundai Tucson egy példánya lett.  

A Hyundai Tucson harmadik generációjának gyártása 2016 szeptembere óta folyik az Avtotor kalinyingrádi összeszerelő üzemében, ahol más gyártó modelljei mellett az utóbbi két év során több mint 30 ezer Tucson készült el. A Hyundai kompakt hobbiterepjáró modellje immár a hatodik olyan Hyundai modell, amely az Avtotor gyárában készül.


A Hyundai Motor és az Avtotor együttműködése még 2012-ben kezdődött, amikor közösen arról döntöttek, hogy Kalinyingrádban megkezdik a személyautók összeszerelését. Az első ilyen Hyundai modell az i40 üzleti limuzin lett, amelynek gyártása 2013.március 13-án kezdődött meg. Ugyanebben az évben a Kalinyingrádban gyártott i40 a szegmens egyik legkeresettebb tagja lett az orosz piacon.  A sikeres kezdet után hamar bővült a termékkör, így 2013 július 2-től már a Hyundai Equus zászlóshajója is az Avtotornál készült.  


2016 márciusában aztán az Avtotor és a Hyundai Motor a közös fejlesztésre és beruházás megvalósítására kötött stratégiai megállapodást. Ennek nyomán növelték a termelés volumenét és továbbfejlesztették a termelési technológiát azért, hogy a régió vezető autóipari vállalata jöjjön létre. Az együttműködés eredményeként 2016 májusában megkezdődött az ötödik generációs Elantra és a harmadik generációs Santa Fe összeszerelése is. Ezzel párhuzamosan a prémium Genesis modellek gyártását is megkezdték Kalinyingrádban. 2016 szeptemberében aztán további két modellel, a Grand Santa Fével és a Tucsonnal bővült tovább a gyár termékpalettája. 


Az öt új modell bevezetésével együtt az Avtotor megduplázta a Hyundai modellek termelési darabszámát. A vállalat a Hyundajal közösen jelenleg is azon dolgozik, hogy a termékkínálatot tovább szélesítse, növelje a termelésmennyiségét és a helyi előállítású alkatrészek arányának növelésével együtt fejlessze a termelés minőségét. 


Az Avtotor vállalatot 1994-ben Kalinyingrádban alapították, amely Oroszországban elsőként 1997-ben kezdte meg külföldi autómárkák termékeinek gyártását. Jelenleg az Avtotor BMW,Kia, Hyundai modellek összeszerelését végzi,amelyekből évente együttesen 1,8 millió darab készül.

Forrás: avtotor.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei