A Hyundai okos mobilitási szolgáltatóvá válik Indiában


A legtöbb globális autógyártóhoz hasonlóan a Hyundai is egyre több okos mobilitási technológiát kíván bevezetni a jövőben, amelyeket az olyan fejlődő piacokon is be kíván vezetni, amilyen India.

A Hyundai Motor, Dél-Korea legnagyobb autógyártója a vállalat alelnöke szerint okos mobilitási megoldásokat kínáló vállalattá kívánja magát pozicionálni a jövőben azért, hogy az autóipar globális versenyében megőrizze vezető pozícióját.  Eui-sun Chung, a Hyundai alelnöke szerint a jövőbeli mobilitás négy alappillérei a hibridek, a villanyautók, az üzemanyagcellás járművek és az összekapcsolt járművek lesznek. 

„Közeledik a negyedik ipari forradalom, nekünk pedig ki kell használnunk ezt a változást. Ez egy olyan változás lesz, amely elmozdít minket a személyes mobilitástól az okos és megosztott mobilitás felé” –mondta Chung India első mobilitási konferenciáján.  „Éppen ezért a Hyundai Motor mindent megtesz azért, hogy egyszerű autógyártóból okos mobilitási megoldásokat kínáló vállalattá alakuljon át.” 


A Hyundai a Move: A globális mobilitási konferencia alkalmából kiállította a Kona Electric modelljét, amellyel a vállalat mind a hobbiterepjárók, mind az innovatív elektromos meghajtású járművek területén elért vezető szerepét tudta bemutatni. „Örülünk neki, hogy részt vehetünk ezen a konferencián és megoszthatjuk azon ötleteinket,amellyel a jövő mobilitási álma valósággá válhat” –mondta Chung. 

„A Hyundai a jövő mobilitási megoldásaival máris vezető szerepet tölt be és elkötelezett India ’Megosztott’, ’Összekapcsolt’ és ’zéró emissziós mobilitás’ víziójának megvalósításában. A Hyundai az elmúlt 20 évben is elkötelezett volt a hosszú távú ’Indiában készül’ alapelv irányában, így ma büszkén mutatjuk be a Kona Electricet ezen a rendezvényen. A Kona Electric a Hyundai környezetbarát járművek terén elért technológiai fejlesztéseinek valódi megnyilvánulása. Biztos vagyok benne, hogy ez a globális mobilitási konferencia új utat nyit India okos és tiszta mobilitása felé.”     


Az indiai kormányzat „Indiában készül” kezdeményezése nagyon sikeres volt az elmúlt évtizedekben, amelyre épülve hamarosan „Digitális India” és „India Start” néven újabb kormányzati kezdeményezések várhatóak.  A Hyundai Motor pedig igyekszik mindenki számára szabad mobilitást biztosítani azzal, hogy egyre több különböző autómegosztó szolgáltatókkal működik együtt, amelyekkel közösen stratégiai üzleti kapcsolatokat kívánnak kialakítani.  

A konferencián Chung azt is bejelentette, hogy a Hyundai Motor a közeljövőben három különböző elektromos meghajtású járművet kíván bevezetni Indiában, amelyek mellett a Nexo üzemanyagcellás autójukat is bemutatják a világ negyedik legnagyobb autópiacán. A Hyundai egyik helyi képviselője azt is elárulta, hogy a vállalat már jövőre bevezeti a Kona Electricet,amit még két másik villyanyautó fog követni. 


A Hyundai korábban már az év elején is kiállította a Nexo üzemanyagcellás autóját, amikor Új-Delhiben megrendezték az India-Korea Üzleti konferenciát. Ugyan a Hyundai egyelőre nem közölte, hogy ezen forradalmi technológiával rendelkező autót mikor kívánják bevezetni, ám ez nyilvánvalóan egy ideig el fog húzódni, tekintettel arra, hogy jelenleg egyetlen hidrogénkút sem található még India területén.   

Forrás: yonhapnews.co.kr, news18.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei