Első képeken az új Hyundai i10


A Hyundai Motor már dolgozik a jelenlegi i10 modellt leváltó új kisautón, amely akár már jövőre be is mutatkozhat és a mostanihoz hasonlóan Indiában és Törökországban készülhet.

A Hyundai Motor továbbra is agresszív termékpolitikát folytatva nyolc új modell bevezetését ígérte meg a következő két évben Indiában, amelyek közül öt típus a meglévő autók új generációi lesznek. Ezek között mindenképpen ott lesz az új i10 is, amelyet Indiában Grand i10 néven forgalmaznak. A Grand előtagot a korábbi generációnál nagyobb méretei mellett azért kapta, mert akkor még gyártásban hagyták előző generációs i10 modellt is. Európának a Hyundai törökországi gyára készíti az i10-et, amely teljesen leváltotta az előző generációt.     


A mostani generációt 2013-ban mutatták be, majd tavaly kapott egy kisebb ráncfelvarrást. A mostani információk szerint az új generációs i10 egy teljesen új padlólemezre épül, amelyet egyben a Kia Motors is felhasznál majd, valószínűleg a helyben készülő új indiai termékeinek alapjaként. Ez az új platform szélesebb, hosszabb tengelytávú és egyben a korábbiaknál rugalmasabb is lesz. A Hyundai új kisautója ezzel együtt új felszereléseket tartalmaz és jobb teljesítményre lesz képes. 


Indiában már meg is kezdték az új generációs Grand i10 tesztelését, amiről megérkeztek az első kémfotók is. A lefotózott prototípus persze vastagálcát visel, ám annyi már ebből is látszik, hogy az autó szélesebb és hosszabb lesz a mostani változatoknál, így sokkal sportosabb karakterű is lesz egyben. Elöl az i30 és i40 sólyomszem mintázatú fényszórói és alattuk a kör alakú ködlámpák hagyományos helyen maradtak, középre pedig az újkori Hyundai sajátosságként egy széles hatszögletű kaszkád hűtőmaszk került. Hátul szélesebbek lesznek a lámpatestek és a hátsó ajtó formája is más lesz.


A tágasabb belső térben friss és prémium kialakítás lesz a jellemző. A műszerfal fekete és bézs színekben készülhet, a multifunkciós kormány bőrbevonatot kap. A műszeregység funkciói kibővülnek, a középkonzol 7 colos lebegő kijelzőjén a multimédiás rendszer pedig navigációra és telefontükrözésre is képes lesz. Az akár napfénytetővel is rendelhető i10 utastere mellett csomagtere is bővülni fog, felszereltségéhez pedig akár automata fényszóróvezérlés, sebességtartó automatika is hozzátartozhat, míg az európai kivitelekben a vészfékasszisztens, a sávtartó rendszer és az éberségfigyelmeztető rendszer is bemutatkozhat.    


Motorizáltság terén Indiában várhatóan marad az 1.2-es benzines erőforrás, amihez az ötfokozatú manuális mellett azzal a robotizált (AMT) váltó is rendelhető lesz,ami az AH2 modellben mutatkozik be elsőként. Indiában az i10 már most is kapható egy új fejlesztésű 1.2-es dízelmotorral, amit az új modellbe is beépítenek majd, de ehhez az AMT váltó nem lesz kapható. Ezzel együtt a mérnökök mindent megtesznek azért, hogy javítsanak az új Grand i10 teljesítményén és vezethetőségén 

A számítások szerint az új generációs i10 valamikor 2019 közepén, vagy az év végén kerül bemutatásra. A Hyundai a Grand i10 mellett egy új kompakt crossovert is tervez bemutatni, amit India mellett a török üzemben is gyártásba vesznek majd.

Forrás: motoroctane.comrushlane.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei