Kabriót csináltak az új Hyundai Santa Féből


Miközben úgy hírlik,hogy a Volkswagen egy vászontetős T-Roc modellen dolgozik és a Range Rover továbbra is árulja az Evoque kabrióváltozatát, az alábbiak alapján nagyon úgy tűnhet, hogy a Hyundai is hasonlóra készül a Santa Fe új változatával.

Ausztráliában, Sydneyben tűnt fel nemrég egy fura Hyundai Santa Fe példány, aminek egyáltalán nincsen teteje. A felületes szemlélő számára úgy tűnhet, a Hyundai is rászánta magát, hogy részt akarjon szerezni a terepjáró-kabriók igen szűk piacából, ám a valóság az, hogy ez nem egy tanulmányautó és nem is egy szériagyártmány. 


A Hyundai ausztrál képviselete azért kérte kölcsön a koreai anyacégtől ezt a fura szerzetet, mert egy saját televíziós reklámkampány részeként olyan autóra volt szükségük, amelynek belsőterében a kamerák szabadon mozoghattak. Ezzel a részletmegoldások fényképezése mellett arra is lehetőség nyílt, hogy olyan belsőtér-fotókat készítsenek, ahol az összes ülésben ülnek és a tető nem zavarja meg a látványt. 


Amikor pedig a forgatást befejezték, az autót jó mélyre eldugták a Hyundai ausztrál központjának garázsában és talán soha nem is tudtunk volna az autó létezéséről, ha az ausztrál CarAdvice magazin újságírója ki nem könyörgi az autót onnan. Elvitték hát egy próbakörre az autót,ami meglepően jól viselkedett az úton ezért egy szigorúan titkos helyszínen egy beszámolót is készítettek róla. Ez egy zárt versenypálya volt, hiszen az autónak ebben a formában semmilyen típusbizonyítványa nincs.   


Persze, a tető levágása nem maradt mellékhatás nélkül, hiszen igaz, hogy látványában igen jó kiállásúra sikerült az autó, de a tetővel együtt az autó merevsége is jelentősen csökkent. Emellett a hétszemélyes utastér hátsó részében jelentős a szélzaj és persze semmilyen tető sem véd az útközben esetleg eleredő eső ellen, a hétszemélyes utastér miatt erre egyébként sincs hely. Az autót mozgató 2.2-es dízel sem a legjobb választás a kabriózáshoz, de a Hyundai palettáján bőségesen vannak remek turbós benzinesek, amelyek közül választani lehetne.   


Forrás:  carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei