Üzemanyagcellás teherautót mutat be a Hyundai


A Hyundai Motor egy olyan üzemanyagcellás teherautó vázlatrajzát mutatta be, amelynek gyártása jövőre kezdődhet meg.         

A koreai autógyártó azt is közölte, az új generációs üzemanyagcellás teherautó további részleteit, adatait, illetve a fejlesztés állapotát, valamint a hozzá kapcsolódó értékesítési terveket a héten megnyitó hannoveri IAA Haszongépjármú-kiállításon hozzák nyilvánosságra. Az autó végleges nevét és a szériaterméket a jövő évi bemutatón ismerhetjük majd meg.  

A Hyundai közleménye szerint a készülő üzemanyagcellás teherautónak erőteljes kisugárzást adnak a hűtőmaszk hidrogént mintázó geometriai formái. A Hyundai jelenleg bővíteni kívánja üzemanyagcellás járműkínálatát azért, hogy ezzel a globális környezetbarát járműpiacot vegye célba és kihasználja a környezetkímélő járművek iránt mutatkozó egyre növekvő keresletet. 


Az autógyártó első körben üzemanyagcellás teherautókat kíván bevezetni Európában, amelyet követően a kereslet és a hidrogéntöltő infrastruktúra állapotától függően más piaci szegmensekben is meg kíván jelenni új modelljeivel. "Amikor az üzemanyagcellás teherautó jövőre gyártásba kerül, a Hyundai ismét az üzemanyagcellás piac vezetőjévé válik azzal, hogy nemcsak személyautókat és hobbiterepjárókat, de haszonjárműveket is kínál" - mondta a Hyundai Motor szóvivője. 

A Hyundai Motor a világon elsőként 2013-ban kezdte meg az ix35 Fuel Cell modell sorozatgyártását, amelyet idén márciusban az üzemanyagcellás Nexo szabadidő-autó váltott le. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei