A Hyundai segítségével lép piacra a Kia Indiában


Habár helyi szinten mindenhol egymás legnagyobb riválisai, a Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai és Kia autómárka felsőbb szinteken most együttműködik azért, hogy a Kia mielőbb bemutatkozzon Indiában.  

A Hyundai Motor Group szárnyai alá tartozó Kia Motors igyekszik felgyorsítani folyamatait annak érdekében, hogy az immár 20 éve jelen lévő Hyundai konkurensenként mielőbb beléphessen az indiai piacra. A Kia Motors menedzsmentje felsőbb szinteken, Dél-Koreában együttműködik a Hyundai indiai leányvállalatával azért, hogy minél hamarabb megkezdhesse helyi tevékenységét –a gyár felállításától kezdve az infrastruktúra kialakításán keresztül a kereskedők és beszállítók kiválasztásáig.  

Annak érdekében, hogy ez a lehető leghamarabb megtörténjen, belső információk szerint a Kia Motors első körben motorokat és más részegységeket kíván a világ különböző pontjaira exportálni. Az anyavállalat szeretné, ha a Kia Motors indiai képviselete a Hyundai más leányvállalataival, így az Indiában szintén jelenlévő Mobis és a Glovis vállalatokkal meglévő szinergiákat is kihasználná.    


A Kia Motors India várhatóan 2019 közepén kezdheti meg termelését az indiai Andhra Pradesh gyárában. Itt elsőként egy olyan kompakt crossover készül majd, amit idén év elején már az Új-Delhi Auto Expón is kiállítottak. Habára koreai konglomerátum két indiai vállalata helyi szinten egymás ellenfelei lesznek, főleg a kezdeti években számos területen fognak együttműködni egymással. 

„A dél-koreai menedzsment, amelynek a Kia indiai működésének felállítása a feladata, aktívan konzultál a Hyundai indiai részegységével” – mondja az egyik forrás. „Ez magában foglalja a beszállítók és a kereskedők kiválasztását is, mivel a Hyundai menedzsmentjéből sokan tisztában vannak az indiai piaci viszonyokkal. Mindkét fél aktív kapcsolatban van egymással a gyárral kapcsolatos feladatok miatt is.” 


Az alkatrészeket és részegységeket előállító Hyundai Mobis, illetve a logisztikai feladatokat ellátó Hyundai Glovis vállalatok szintén együttműködnek a Kia Motors Indiával. „A Kia Motorsnak szüksége van ezekre a leányvállalatokra ahhoz, hogy megvethesse lábát Indiában” – mondja egy másik, magát megnevezni nem kívánó forrás. „Lehet, hogy versengeni fognak a Hyundai-jal, de ezekre az együttműködésekre számítanak és ezek segítségével a Kia gyorsabban el tud indulni.” 

„A Mobis és a Glovis ugyanahhoz a Hyundai-Kia csoporthoz tartoznak és a Kia Motors India a globális szövetségek meglévő szinergiáit is igénybe fogja venni mindenhol, ahol szükség van rá. A Kia Motors India szeretne mihamarabb az indiai autópiac jelentős képviselőjévé válni, ezért indiai gyáregységét teljes körű autóipari termelésre és elsősorban az indiai piacot ellátó alkatrész-előállításra kívánja felhasználni” – mondta a Kia Motors India szóvivője. 


A Kia Motors India új gyárának éves kapacitása 300 ezer darab, amit a vállalat a következő 3-4 év során el is szeretne érni. Korábbi sajtóértesülések szerint a Kia Motors az Indiában készülő modellek mellett elektromos Niro és Soul modelleket is be kívánja vezetni az indiai piacon, számítva ezzel az ország elektromos mobilitást elősegítő infrastruktúra jövőbeli fejlődésére.  

Forrás: livemint.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei