Megvalósulhat a Hyundai villanyrollere


A Hyundai még tavaly mutatta be azt az Ioniq villanyautóhoz illeszthető elektromos meghajtású rollert, amelyhez nagyon hasonló eszközre adott be a vállalat most egy szabadalmi kérelmet.  

Még a 2017-es Las Vegasi CES kiállításon mutatta be a Hyundai fenntartható mobilitási jövőképét, amelynek keretében az akkori nagy újdonság Ioniq hibrid és elektromos változatához egy különleges villanymotoros hajtású rollert is készített. Erről az eszközről azonban a bemutatót követően egyáltalán nem beszélt a Hyundai, így hamarosan feledésbe is merült. Most azonban a vállalat egy szabadalmi kérelmet nyújtott be, amely kísértetiesen hasonlít a korábban megismert roller megoldásaihoz.   

A két évvel ezelőtt bemutatott akkumulátoros Ioniq rollert egy pedállal vagy egy kormánykapcsolóval lehetett működtetni és használaton kívül könnyedén kompakt méretűre hajtogatható volt, így pedig akár kézben, akár vállon is hordozhatóvá vált. Az összecsukott rollert ráadásul be lehetett illeszteni az Ioniq első oldalajtajába, ahol a roller akkuit az autó akkumulátorai menet közben automatikusan feltöltik. Az ötlet szerint a villanyroller az autóparkolótól vagy garázstól a célig tartó utolsó méterek megtételére szolgálna, illetve ezzel a zsúfolt városok autótól elzárt részeire is eljuthat a tulajdonos.  


A szabadalmi beadvány egy teljesen azonos összecsukható mechanizmust és oldalajtóban elhelyezési képességet mutat, arra viszont nem utal a kérvény, hogy ezt az autó töltené. Ez azonban felveti azt a kérdést, hogy miért várt ennyit a Hyundai a szabadalmi kérelem beadásával. 


Időközben egy Hyundaihoz közeli forrás is megerősítette, hogy a vállalat valóban a roller sorozatgyártására készül. Az ismeretlen forrás szerint a Hyundai a projektet a vonatszerelvényeket előállító Hyundai Rotem leányvállalathoz irányította át, amely megkezdte a gyártás előkészítését.


„A Rotem képviselői most olyan partnereket keresnek, amelyekkel megindulhat a roller első sorozatának összeszerelése. A vállalat mintagyártásra már kapott megrendelést Szingapúrból, ahová az első szállítmány készülhet” – mondta a projekttel tisztában lévő forrás, aki szerint a Hyundai Motor jelenleg a gyártó cégek ajánlatait várja, amelyek közül az egyik a Rotem.


A Hyudai Rotem Korea egyedüli vonatszerelvény-gyártója, amely emellett ipari és védelmi eszközöket is gyárt. A vállalatnak különböző kutatási és fejlesztési egységei is működnek, amelyek között ott van a viselhető eszközökkel foglalkozó részleg is. 

Forrás:  cnet.comkoreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei