Már az oroszoknál is készül az új Hyundai Santa Fe


A megújult Tucson után újabb Hyundai modellel bővült a kalinyingrádi Avtotor vállalat palettája, amikor néhány hete az első új generációs Santa Fe is legördült a futószalagról. 

A 2018-as Moszkvai Autószalon megnyitásának előestéjén az Avtotor kalinyingrádi üzemében elkészült az első sorozatgyártású Hyundai Santa Fe modell. Az előző generációs modellhez viszonyított nagyobb tengelytáv hatására az új, immár negyedik generációs Santa Fe modellt az alap ötszemélyes kivitel mellett immár hétszemélyes változatban is gyártásba tudták venni. A most leváltott Santa Fe generáció kizárólag ötszemélyes változatban 2016 májusa óta készült az Avtotornál. 


A vállalat a 2.4 literes, 188 lóerős és hatfokozatú automataváltós modellt háromféle (Family, Lifestyle és Premier) felszereltséggel, míg a 200 lóerős 2.2 literes dízelmotoros verziót szintén háromféle (Lifestyle, Premier és High-Tech) ellátmánnyal és a Hyundai új, nyolcfokozatú automata sebességváltójával készítik. 

Az összes itt készült Santa Fe vadonatúj HTRAC összkerékhajtási rendszerrel rendelkezik. Ez az elektronikus vezérlésű rendszer egymástól teljesen függetlenül képes vezérelni az egyes tengelyekhez érkező nyomaték nagyságát, amely még a legbonyolultabb közlekedési szituációkban és a legnehezebb útviszonyok (pl. jég, sár, vagy éles kanyar) között is minden helyzetben biztosítja a jármű mozgatásához szükséges stabilitást.      


Az Avtotor és a Hyundai Motor egészen 2012 óta működik együtt, amelynek részeként 2016 márciusától stratégiai partnerekként fejlesztik a kalinyingrádi közös vállalatukat. Ennek révén modernizálták a gyár termelő-berendezéseit és technológiáját és olyan új modelleket tudtak bevezetni, mint a Sonata, Tucson, Elantra és a Santa Fe. A projekt kezdete ótza immár több mint százezer új Hyundai készült itt.  


Forrás: avtotor.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei