További képeken a Hyundai új batárja


A Hyundai Motor tovább folytatja nagykategóriás terepjárójának tesztelését és az erről készült fotók alapján további részletmegoldások tűntek fel az autón.  

Ahogyan arról már korábban is szó volt, a Hyundai Motor egy olyan teljesen elkülönült nagy terepjáró modellen dolgozik, amely a vadonatúj Santa Fe modellnél is nagyobb méretével, eltérő külső-belső formatervével az ix55/Veracruz modell méltó utóda lehet. Mostanáig ugyanis a hosszabb tengelytáv és a némileg eltérő hátsó forma ellenére a két kategóriában kínált modellek nagyon hasonlóak voltak, ám ezt a jövőben jobban elkülönítik.


Az új, valódi három üléssoros modell eltérő oldalsó és hátsó kialakítást kap, amely mellett a belső térben is sok olyan prémium elemet tartalmaz, amit korábban csak a Genesis modelleken láthattunk.  A Santa Fe nagyobb testvére ugyanolyan kettéosztott fényszórókat kap, ám a nappali menetfények LED csíkjai már a motorháztető szélétől indulva átívelnek az alsó, függőleges főfényszórók mellé és ezzel mutatnak újdonságot a Kona és Santa Fe típusokon látottakhoz képest. A prototípuson látszik az eltérő C oszlop is, ami mögött egy jóval nagyobb túlnyúlás is látható.    


A Hyundai korábban 2007-ben mutatta be és Amerikában Veracruz,míg Európában ix55 néven forgalmazott egy hétszemélyes nagyméretű terepjáró modellt, amely az akkori Santa Fe műszaki alapjaira épült. Az autót egészen 2011-ig forgalmazták a világpiacon, ám Dél-Koreában egy ideig tovább gyártották, míg végül 2013-ban, a Santa Fe hétszemélyes változatának megjelenésével leálltak az autó termelésével.  


Egyelőre még nem lehet biztosra mondani, hogy az új modell valóban Palisade néven kerül piacra, ám annyi biztos, hogy a nemrég levédett, magyarul kerítés, palánk elnevezés illene az autóhoz. Ám a Hyundai terepjáró-elnevezési stratégiájában a mexikói Veracruz városát, az új-mexikói Santa Fé városát, az arizonai Tucson városát és a Hawaii szigetek egyik parti régiójaként a Konát követően akár egy újabb város, régió elnevezése is előkerülhet a Hyundai palettáján.     

Forrás: thekoreancarblog.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei