Koreában már kapható a megújult Hyundai Elantra


Dél-Korea legnagyobb autógyártójaként a Hyundai Motor hazai piacán is bemutatta az Elantra kompakt limuzin ráncfelvarrott változatát, amelynek révén a hazai eladások fellendülésére számítanak.  

A Hyundai Motor legsikeresebb kompakt limuzin modelljéből a típus 1990-es bevezetésétől 2018 júliusáig közel 13 millió példányt gyártottak. A vállalat éppen három éve, 2015 szeptemberében szintén Dél-Koreában rántotta le a leplet a helyi piacon Avante néven forgalmazott Elantra modell legújabb generációjáról. Most elérkezett az idő a típus félidős frissítésére, amelynek során az autó lényegesen átalakított külsővel és jelentősen modernizált technikai és biztonsági felszereléssel újult meg. 


„A kompakt járműszegmensben új mércét állítva a frissített Avante háromszög alakú fényszóróval, eltérő hátsó kialakítással, valamint olyan fejlett biztonsági rendszerekkel érkezik, mint a hátsó keresztirányú ütközésmegelőző rendszer, illetve a biztonsági kiszállássegéd” – áll a Hyundai sajtóközleményében. A vállalat azt is elmondta, az új modell átalakított középkonzoljával még jobb felhasználói élményt nyújt. 


A közlemény szerint a Hyundai egy igazi életstílus-modellt alkotott meg a megújult Elantra formájában, amelynek fiatalos, dinamikus formaterve kiemeli az autó friss megjelenését, miközben a kényelem fokozásával a mindennapi élet során fokozza az autó praktikus kihasználhatóságát. Az autó erőteljes első kialakítása kihangsúlyozza az emblémát,az éles, egyenes vonalú fényszórók pedig metszik a széles kaszkád hűtőmaszkot,amit a nyílhegy alakú LED nappali menetfények tesznek még értékesebbé. Alattuk a lökhárítóba épített háromszög indexek tükrözik a fényszórók formáját.


Hátul lejjebb került a csomagtér fedele, míg a rendszámtartó a lökhárító új fekete burkolatú részére költözött, így a vizuálisan mélyebb tömegközéppont látványával sportosabb érzetet teremtve. A hátsó lámpatest formavilágával erősen kapcsolódik az első fényszórók nyílhegy alakú LED menetfényéhez és teszi a kompakt hátsó formát dinamikussá és az első kialakítással együtt harmonikussá. 


Az új belső elrendezést kiemeli az új háromdimenziós műszeregység, a középkonzol, az oldalsó légbeömlők, valamint az új kormánykerék, de a légkondicionáló kezelőszerveit is átalakították azért, hogy vezetőülés környékén a kényelemérzet még jobb legyen. A Hyundai Motor jelentősen növelte az új Elantra biztonsági ellátmányát is, így az autóba a kategóriájában elsőként került be az új Santa Fénál már bevezetett hátsó kiszállássegéd (SEA), amely figyelmezteti az utasokat, amennyiben az ajtónyitásuk idejében egy autó haladna el mellettük. Ezen túlmenően az Elantrában is megjelent a fáradtságfigyelő (DAW) és a hátsó keresztirányú ütközéselkerülő rendszer. 


Továbbá „Kakao i (eye)” néven megjelent az autóban egy új, szerveralapú hangfelismerő rendszer, amely a navigációhoz kapcsolódva jelentősen megkönnyíti annak kezelését, illetve itt is elérhető a SoundHound zenekereső szolgáltatás is. És természetesen mostantól az Elantrában is elérhető az Android Auto és az Apple CarPlay alkalmazás.  


Az új Hyundai Elantra helyi változatának motorpalettája három tagból áll. Az alapváltozat egy új SmartStream rendszerű 1.6 literes benzines, amely 123 lóerős maximális teljesítményre képes, míg a nyomatékmaximuma 154 Nm. Emellett létezik egy szintén új, SmartStream rendszerű 1.6 literes dízel, 136 lóerővel és 300 Nm maximális nyomatékkal.Emellett a Hyundai a helyi igényekhez igazodva  egy 1.6 literes LPG autógázos (LPi) erőforrást is kínál. 


A benzines és dízelváltozathoz alapáron kézi kapcsolású váltó jár, míg felárért a benzineshez egy intelligensen változó áttételű automatikus erőátviteli rendszer (IVT), a dízelhez pedig egy hétfokozatú duplakuplungos 7DCT váltó kapcsolódhat. Az 1.6 LPi modellhez egy hatfokozatú automatikus nyomatékváltó tartozik. A kínálat idén novemberben egy 1.6-os T-GDI sportváltozattal egészül ki, amely szintén egy 7DCT váltóval érkezik.    


Az új kompakt Hyundai Avante indulóára 14 millió koreai won (kb. 3,5 mFt), míg a csúcsváltozat 24 millió wonba (kb. 6mFt) kerül. A vállalat szerint a megújult modellből évente 120 ezer darab eladására számítanak. 


Forrás: yonhapnews.co.krhmgjournal.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei