Több mint ezer Hyundai hibrid érkezik Szingapúrba


A dél-koreai Hyundai Motor nemrég kötelezettséget vállalat arra, hogy 1 200 darab Ioniq hibridet szállít egy szingapúri taxivállalatnak, amely közben megkezdte az Ioniq Electric tesztüzemét is.

A most megkötött megállapodás értelmében a Hyundai Motor 500 Ioniqot még idén, 500 darabot pedig 2019 első félévében szállít le a szingapúri Comfort Delgro logisztikai vállalatnak. Az idén áprilisban megrendelt 200 darabbal együtt a jövő év közepéig összesen 1 200 darab Ioniq hibrid érkezik a szingapúri vállalathoz.  

A Hyundai immár 2007 óta, a Sonata első taxiváltozatának leszállításától folyamatosan szállít autókat a személyszállító vállalatnak. Eddig a koreai autógyártó összesen nagyjából 24 ezer járművet értékesített Szingapúrban, amellyel a Hyundai 55 százalékos piaci részesedésével a szingapúri állami tulajdonú taxivállalat legnagyobb beszállítója lett.  


Az Ioniq Hybrid az első olyan környezetbarát taximodell, amelyet a Hyundai Motor Szingapúrba szállít. A Hyundai azt is közölte, hogy a távol-keleti ország januárban egy új, minden eddiginél szigorúbb környezetvédelmi normát léptetett érvénybe, amellyel a károsanyag-kibocsátás mértékét kívánják visszaszorítani. 

A Comfort Delgro vállalat közben azt is bejelentette, hogy a hibridek mellett két darab teljesen elektromos Ioniq Electric modellt is üzembe állított, amelyet egyelőre tesztüzemben használnak majd Szingapúrban. A vállalat közleménye szerint a fél óra alatt 80 százalékos szintre tölthető elektromos változat 200 kilométert tud megtenni egyetlen feltöltéssel, ami jelentős költségmegtakarítást jelent, mivel az áramköltség harmada az azonos távra vetített gázolajnak. 


„Már régóta egy megbízható, biztonságos és gyorsan újratölthető elektromos autót keresünk” – mondta Ang Wei Neng, a Comfort Delgro taxivállalat ügyvezetője. „Olyat akartunk, amely a legrövidebb és a leggyorsabb töltési idővel rendelkezik, hiszen az időveszteséget minimalizálni szeretnénk.”  

A közlemény szerint azért is az Ioniqra esett a választás,mert ez a modell fejlett akkumulátortechnológiával rendelkezik, amely a jármű akkuját a lassítások és fékezések alkalmával változtatható intenzitással képes visszatölteni. Hasonlóan az Ioniq hibridváltozataihoz, az elektromos verzió lejtőn is képes tölteni akkuit, ám a döntésben az Ioniq bőséges biztonsági felszereltsége is közrejátszott, amely a sávtartó asszisztenst, a vészfékrendszert, a holttérfigyelő rendszert és a távolságtartótt empomatot is magában foglalja. 

Forrás: koreaherald.com, channelnewsasia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei