Új útvonalon szállít alkatrészt a Hyundai


A Hyundai csoport Glovis leányvállalata bejelentette, hogy nyár végétől a Transz-Szibéria vasútvonalat használja konténerei oroszországi szállításához.   

A Hyundai Motor Group logisztikai feladatait ellátó Hyundai Glovis bejelentette, hogy a koreai vállalatok között elsőként működtet egy állandójáratot a Transz-szibériai vasútvonalon. A szentpétervári Shushary állomásig tartó 12 napos vasúti szállítással együtt a vásárlók a puszani kikötőből összesen 22 nap alatt megkapják rendelt áruikat.  


Eddig a puszani kikötőből Szentpétervárra hajóval 43 napig tartott az út. „Ezzel növelhetjük eladásainkat Európában „ – mondta Jung-hoon Kim, a Hyundai Glovis ügyvezetője. „Ezzel együtt pedig növelni tudjuk a Transz-szibériai vasútvonal használatával növelni tudjuk szállítmányaink mennyiségét.” 

Kim úgy véli, hogy ez a vasúti szállítás ugródeszkát jelenthet egy olyan hálózat megalapításához, amely a Transz-szibériai útvonalhasználatával közvetlenül is össze tudja kötni a koreai félszigetet Európával. Ez még nagyban függ az Észak- és Dél-Koreát összekötő transz-koreai vasútvonaltól is.  


Az első vonat augusztus végén indult Vlagyivosztokból Szentpétervárra és 64 darab, a Hyundai Motor alkatrészeivel megrakott 12 méteres konténert szállított. Ezek a konténerek két napig hajóztak Puszan és Vlagyivosztok között, majd 8 napos vámeljárást követően a vonat 12 nappal később és 10 ezer kilométerrel arrébb megérkezett Szentpétervárra. Ám ez még így is kétszer hatékonyabb, mint a korábbi hajóval és kamionokkal történő szállítás.   

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei