Készül a Hyundai HB20 új generációja


Dél-Koreában egy álcázott kisautó tűnt fel az utakon, amelyről kezdetben az új i10 generációként cikkeztek, ám a forma és a méretek alapján a ponyva alatt inkább a HB20 második generációja lapulhat.  

Először a koreai Hyundai Palisade klub publikált képeket egy új kisautóról, amelyről azt gondolták, valószínűleg az új i10 lehet. Már akkor fura volt, mert amennyiben valóban az i10 lenne, akkor a Hyundai a mostaninál teljesen eltérő irányt venne a típussal. Nem sokkal később a brazil hírportálok kezdtek el arról cikkezni, hogy az új kisautó a HB20 következő nemzedéke lehet. Ennek már sokkal több értelme lenne, hiszen az új prototípus formája nagyon hasonló, mint a 2012. óta szinte változatlan formában kínált brazil kisautó.  


A portugál nyelvű cikkek arra is rámutattak, hogy a tesztautó hosszabb tengelytávja és a szélesebb kiállása elég ok arra, hogy bizonyítsa, az i10 helyett ez lehet a Hyundai új generációs HB20 modellje. A jelenleg kizárólag Brazíliában gyártott és szinte csak a helyi piacon értékesített HB20 típuscsaládjába az ötajtós kompakt mellett az emelt hasmagasságú HB20X és a nagyobb csomagtérrel ellátott HB20S limuzin is hozzátartozik. A modell rendkívül népszerű a brazil piacon, hiszen a 6 éves típus még ma is a hazai eladási toplista első öt típusa között van.  


Az új generáció méretében nem sokat változik, egyes hírek szerint az új HB20 megőrzi elődje padlólemezét. Ezzel a 2,5 méteres tengelytáv sem változik, bár a kategóriában ez ma már átlag alattinak számítana. Az autó sziluettje is nagyban emlékeztet az eredeti változatra, a szélvédő és a motorház szinte ugyanúgy találkozik, ahogyan a C oszlop megoldása is hasonlít a most kapható modellekre. 


Az autó övvonala azonban magasabban húzódik és az első és hátsó részen is jelentősebb változásokat hajtottak végre. Elöl nagyobb, háromszög alakú fényszórók kerülnek beépítésre,amelyekben a LED nappali menetfények is helyet kaptak. Hátul azonban a jelenleginél jóval nagyobb lámpatesteket helyeztek el, ám ez megtévesztő is lehet, hiszen annak idején az új i20 megjelenésekor is a véglegesnél jóval nagyobb lámpát tettek az autó hátuljára. 


A brazil média arról is beszámolt, hogy a HB20 következő generációját továbbra is kínálják majd crossoverként és limuzinként is, azonban a Hyundai tervezői a HB20X modellt még inkább hobbiterepjáróssá kívánják tenni. A hírek szerint ugyan az új generációban is kapható lesz a modellfrissítést követően bevezetett egyliteres T-GDI turbómotor, de a helyi piac igényeinek megfelelően valószínűleg vadonatúj, etanollal is működő ún. Flexfuel rendszerű erőforrások megjelenésére is számítani lehet. 


Egyelőre nem tudni, hogy az új generációs Hyundai HB20 mikor érkezik meg Brazíliába, ám a prototípust látva ennek bevezetése várhatóan még az évtized vége előtt várható. És bár a mostani HB20 formáját Kínában is levédették, ennek ellenére nem valószínű, hogy a kifejezetten a dél-amerikai ízlésvilág alapján kialakított modell máshol is gyártásba kerülne.   

Forrás: indianautosblog.comquatrorodas.abril.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei