Rekordkísérlettel mutatkozik be az új Hyundai i30 Fastback N


A Hyundai Motor a párizsi bemutatót megelőzően egy különleges rekordkísérlettel enged betekintést a vadonatúj i30 Fastback N formavilágába és képességeibe. 

A C szegmens első ötajtós sportkupéjának képességeit a Hyundai Motorsport két legismertebb pilótája, Thierry Neuville és Gabriele Tarquini teszik próbára azzal, hogy egymás ellen versenyezve Rómából Párizsba autóznak az új modellel. Az útsorán mindkét pilóta kipróbálja az i30 Fastback N képességeinek határait,mielőtt az autókat a Párizsi Autószalonon kiállítanák.  


A vadonatúj i30 Fastback N a sikeres i30 N ötajtós kompakt változatának jellegzetes vonásait hordozza, amelyet egy egyedi kupékarosszériába integráltak. Az erőteljes hajtáslánc és az alaposan átgondolt futómű a Hyundai nagyteljesítményű modellválasztékának újabb kívánatos modelljévé válhat – amely immár a második a márka európai N sportmodelljeinek kínálatában. 


A Hyundai N modellpalettáját a koreai márka rali-világbajnokságban (WRC) és a nemzetközi Túraautó-bajnokságokban szerzett tapasztalatok alapján hozták létre. Az „N” Namyangot, a Hyundai Koreában található globális fejlesztőközpontját jelöli, de a Nürburgringre is utal, ahol az autógyártó európai tesztközpontjában az N modelleket tökéletesítették és tesztelték.


A verseny eredményét a vadonatúj i30 Fastback N további műszaki paramétereit 2018. szeptember 26-án hozzák nyilvánosságra.   


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei