Újabb Hyundai terepjáró készül Kínában


Egy nagyon fura Hyundai prototípus képei tűntek fel nemrég az interneten, amely alapján elképzelhető, hogy a vállalat egy hosszabb,akár hétszemélyes kompakt crossoveren dolgozik. 

A kínai Authome internetes oldalon elsőként feltűnt képeken egy olyan prototípus látható, amelyen egy második generációs ix35 modellt tesztelnek. Ez a modell már tavaly ősszel  bemutatkozott Kínában, ahol azóta is kapható. Az oldalsó képeken viszont látszik, hogy az autó tengelytávját jócskán megnyújtották, ami arra utal, hogy a Hyundai egy hosszabb, hétszemélyes változat bevezetésére készül.  Elképelhető, hogy ez a nyújtott változat az ix35 típuson belül mutatkozik majd be, ám sokkal valószínűbb, hogy a három üléssoros Hyundai modell egy teljesen új modellnéven, az ix35-től eltérő formavilággal készül.  


A prototípust egyébként egy széria Kia KX7 (Sorento) modell kísérte, ami szintén kizárólag Kínában kapható. Nem kizárt, hogy ez a KX7 modell a készülő új Hyundai hobbiterepjáró „közeli rokona” és azért voltak együtt, hogy a két modellt azonos körülmények között teszteljék.  A Kia KX7 4 730 mm hosszú, 1 890 mm széles, 1 690 mm magas, míg a tengelytávja 2 700 mm. Ezekkel a méretekkel 70 mm-rel rövidebb és 80 mm-rel kisebb tengelytávú, mint a globális piacon is kapható Sorento.  


A Kia KX7 egy 163 lóerős 2.0 GDI és egy 188 lovas 2.4-es GDI szívómotor mellett egy 241 lóerős 2.0 T-GDI turbómotorral is választható. A szívómotoros változatok kizárólag fronthajtással készülnek, míg a turbós kivitelben van csak összkerékhajtás. Az autó indulóára Kínában 179 800 jüan. A Kínában szintén forgalmazott, de Koreából importált Sorento a nagyobbik szívómotorral és turbómotorral rendelhető, ára pedig 226 800 jüantól indul. 


A második generációs Hyundai ix35 az eredeti generáció padlólemezére épül. Az autó jelenleg egy kétliteres, 160 lóerős szívómotorral és fronthajtás mellett összkerékhajtási rendszerrel is rendelhető.  A Hyundai azonban hamarosan emellett bevezeti a kínálatba az új 1.4 literes T-GDI motort is, aminek teljesítménye 140 lóerő. Az új ix35 119 900 jüantól kapható Kínában.     

Érdekesség, hogy az eredeti ix35 modellt annak idején Kínában is leváltotta a Tucson, amely mellé tavaly elődje nevével egy teljesen új karosszériával rendelkező típus tért vissza. Nemrég pedig a Csengdu Autószalonon bemutatkozott a Tucson modellfrissített változata, amely megjelenésében és felszerelésében jelentősen eltér a globális modelltől.  

Forrás: micetimes.asia

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei