N szériás Hyundai lesz a Superbike Világbajnokság biztonsági autója


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a jövő szezontól három évre szóló megállapodást kötött a WorldSBK-val, a MOTUL FIM Superbike Világbajnokság rendezőivel.

A megállapodás aláírási ceremóniáját az olasz Misano Cirquit versenypályán tartották meg és eközben a Hyundai felvázolta azon terveit, amelyeket a WorldSBK-val szorosan együttműködve közösen kívánnak megvalósítani. Különböző innovatív kezdeményezések által a Hyundai N sportmárkája a szezonok alatt változatos márkaélményeket kíván nyújtani a rajongók számára.      

A Hyundai N sportmárka három alappillére – Kanyarbajnok, Hétköznapi sportkocsi és Versenypálya-alkalmasság – tökéletesen illeszkedik a WorldSBK-hoz, a leggyorsabb szériamotorok bajnoki sorozatához. A Hyundai az együttműködés révén remek lehetőséget lát arra, hogy a motorversenyzés és sportautók rajongói számára bemutassa nagyteljesítményű N sportmárkáját. 

„Nagy izgalommal jelentjük be együttműködésünket a WorldSBK-val, mivel génjeink azonosak” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Nagyteljesítményű Jármű és Motorsport részlegének vezetője. „Mindegyik N autónk egy igazi kanyarbajnok, a motorversenyzés esszenciája pedig kanyarvétel. A WorldSBK a világ leggyorsabb szériamotoros versenye, az összes N autó pedig versenypályára is alkalmas, miközben a hétköznapi vezetés során is sportautós teljesítményt nyújt. Ezzel az együttműködéssel a márkaélménytől a vezetési élményig egy globális platformot nyújtunk a rajongóknak, hogy „érezzék az N Érzést.”    


„Annyira boldog vagyok, hogy ezt a hírt bejelenthettük” – mondja Marc Saurina, a WorldSBK Kereskedelmi és Marketingvezetője. „Nagyon örülünk annak, hogy a Hyundait és az N sportmárkát a WorldSBK-nál köszönthetjük. A Hyundai egy jó minőségű és teljesítményű globális márka, ami pedig ránk is igaz. A WorldSBK biztonsági autóinak vezetői máris arról álmodnak, hogy egy Hyundai N sportkocsi vezetnek.”

Az együttműködés keretein belül a Hyundai egy vadonatúj i30 Fastback N modellt biztosít a WorldSBK versenyeinek hivatalos biztonsági autójaként. Az i30 Fastback N az i30 N és a Veloster N után immár a harmadik N szériás nagyteljesítményű autó, amely az októberben megrendezésre kerülő Párizsi Autószalonon tartja világpremierjét. 


Az együttműködés lehetőséget ad a látogatók számára, hogy a versenypályákon és külső területeken helyszíni tesztvezetések keretében megtapasztalják az N sportmárkát. A vállalat regionális irodáin keresztül helyi piacait is mozgósítja, hogy a látogatók minden helyi versenyen megfelelő vendéglátással és különféle élményekkel találkozzanak. A WorldSBK infrastruktúráján keresztül ez egy olyan globális tesztvezetési platformot hozhat létre, amely potenciális vásárlókat is vonzhat. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei