A Hyundai Kona és Kona Electric az Év Crossovere Amerikában


A Detroiti Autószalon nyitónapján bejelentették, hogy az idei évben a Hyundai Kona kisterepjárója és annak elektromos változatát a 2019-es Év Crossoverének választották.

A Hyundai történetében ez az első olyan alkalom, amikor egy Hyundai szabadidő-autó és annak egy változata külön kiemelve is megkapta az Év Crossovere címet. „Nem is lehetnénk büszkébbek innovatív új Kona és Kona Electric modelljeinkre, amelyek elhozták az Év Crossovere címet” – mondta Brian Smith, a Hyundai Motor America ügyvezetője. „A Kona egy elérhető, stílusos és funkcionális kompakt kisterepjáró, amely olyan vásárlók igényeit elégíti ki, akik bármilyen aktív életstílust követnek. Az autó vonzó formatervével, modern kapcsolódási és kategóriavezető biztonsági felszerelésével új mércét teremt szegmensében. Tudjuk, hogy vásárlóink is egyetértenek majd a díjat odaítélő autós zsűrivel.”      


A 2019-es Észak-Amerika Crossoverének zsűrije az Egyesült Államok és Kanada legfontosabb újságíróinak és elemzőinek független testülete. A szervezet 1994 óta évente elismeri a legjobb személyautókat, teherautókat és hobbiterepjárókat. Az idei zsűri 54 tagja elismert újságírókat, szakértőket, műsorkészítő veteránokat, digitális műsorgyártókat és szabadúszó médiát foglalt magában.


Mind a Kona, mind pedig a Kona Electric egy vadonatúj kompakt terepjáró platformra épült, amely az aktív életet élő ügyfeleknek sokoldalú variálhatóságot kínál. A Konát a városi és különböző más terepviszonyok közötti dinamikus vezetési élmény és a kiváló teljesítmény figyelembevételével fejlesztették. A Kona Electric lenyűgöző hatótávja 413 kilométer, amelyhez alapáron jár a gyorstöltési képesség, amelyért sok konkurens felárat kér. A Kona Electric padlólemezét úgy tervezték, hogy hobbiterepjárós hasmagasságot kínáljon, amely az emelt üléspozíciónak köszönhetően jobb kilátást és kényelmet nyújt a be- és a kiszállás során, vagy éppen a hosszabb utakon.    

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését