Januárban jön a Hyundai Kona Vasember változata


Dél-Korea vezető autógyártójaként a Hyundai Motor ebben a hónapban megkezdi a Marvel karakter által ihletett Kona Iron Man limitált szériás változatának értékesítését. 

A mindössze hétezer példányban készülő különleges Kona változatból 1 700 darab marad Koreában, a többit olyan országokban kívánják értékesíteni, mint az Egyesült Államok, Kina és Európa országai. Ez a világ első olyan járműve, amely egy Marvel karakter alapján, a Hyundai és a Marvel között még 2015-ben kötött megállapodás alapján született meg.


A szuperhős által inspirált hobbiterepjárót a 2018 júliusában, San Diegóban megrendezésre került képregény fesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek. A külsőhöz választott mattszürke fényezés a Vasember első, 1963-as páncéljához illeszkedik, míg a LED diódák körüli betét, a külső tükrök és a tető vörös fényezése a Vasember mostani felszerelését idézi meg.


A szuperhősre emlékeztet továbbá az autó V alakú és a Marvel lógójával díszített motorházbetétje, a Vasember maszkjára emlékeztető LED fényszórók, valamint a Vasember vállalata, a Stark Iparvállalat logója is feltűnik az ajtókon. A belső tér színeiben is a vörös és szürke dominálnak, miközben az üléseken feltűnik a Vasember maszkja és logója, a Head-up kijelzőn pedig Vasember grafikát alakítottak ki.


"A Vasember széria a Hyundai és a Marvel tervezői közös munkájának mesterműve, amivel a Marvel legendás szuperhőse a Hyundai Kona modelljébe költözik és ezzel egy különleges értéket jelent tulajdonosainak" - áll a Hyundai sajtóközleményében.


Az 1.6 literes T-GDI turbómotorral és 7 fokozatú duplakuplungos váltóval készülő limitált szériás változattal a vállalat célja, hogy vidám és izgalmas márkaként állítsa be magát a fiatal vásárlóközönség előtt. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését