Fejlesztőközpontot épít a Hyundai Oroszországban


A Hyundai Motor vállalat 242 millió dolláros befektetéssel egy új fejlesztőközpontot hoz létre egyik kulcsfontosságúvá fejlődött piacán, Oroszországban azért, hogy jobban tudjon a jövőben reagálni a helyi vásárlók igényeire. 

A Hyundai Motor bejelentette, hogy egy újabb beruházási megállapodást írtak alá az oroszországi Szentpétervár városának vezetésével, amelynek értelmében a koreai autógyártó 16,6 milliárd rubeles (kb. 67 milliárd Ft) befektetéssel egy fejlesztőközpontot hoz létre a városban. Az új létesítményben a következő tíz év során számos új modellt terveznek majd kifejleszteni a térség és elsősorban az orosz piac számára.   

A bejelentés jelenleg csak a kutatási és fejlesztési tevékenységekhez kapcsolódó beruházásokról szól, habár az orosz állami TASZ hírügynökség szerint a Hyundai orosz leányvállalata 2022-től motorok gyártásába is kezd. A Hyundai vállalat képviselője szerint egyelőre még nem született döntés arról, hogy megkezdik-e az erőforrások és sebességváltók gyártását Oroszországban, ahol a Hyundainak van ugyan összeszerelő üzeme, de ott motorok nem készülnek.  


Oroszország egy stabil bevételi forrás maradt a Hyundai számára, amelynek globális értékesítési eredményei főként az amerikai és kínai piacok miatt csökkent az elmúlt időszakban. Oroszországban azonban 2018 január és november között az egy évvel korábbinál 14 százalékkal több, 163 194 darab Hyundai kelt el, míg a Kia Motors ugyanebben az időszakban 24 százalékkal több, 209 503 autót tudott értékesíteni. A 2018-as évre az összesített eladások így elérhetik a 400 ezer darabot is.  

Oroszország autópiacán a Hyundai Motor a második, míg a Kia Motors harmadik helyen áll jelenleg, amellyel a francia Renault, a német Volkswagen és a japán Toyota márkákat is maga mögé utasította. Az ország legnépszerűbb autómárkája továbbra is a helyi Lada.  

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését