Hét vadonatúj modellel készül a Hyundai idén


A Hyundai Motor Group három autómárkája idén hét olyan új modellt kíván bemutatni hazai piacán, amellyel az egyre szorosabb versenyben igyekszenek növelni eladásaikat. 

Iparági megfigyelők szerint a hobbiterepjárók továbbra is növekvő népszerűsége közben a koreai autógyártók idén megjelenő új limuzinjaikkal igyekeznek még több választási lehetőséget biztosítani a vásárlóknak. Ez pedig a szakértők szerint jót tesz majd a piac egészének. 


A bemutatók sorát a Kia Motors indítja, amely már január elején bevezeti a Soul crossover legújabb, harmadik generációját. A tavalyi Los Angelesi szalonon debütált új Soul kétféle hajtáslánccal lesz kapható Koreában: egy 1.6 literes, turbófeltöltéses és 204 lóerős benzinmotor mellett megújult az EV modell is, amely a korábbinál kétszer nagyobb akkukapacitással és 80 százalékkal növelt teljesítménnyel rendelkezik. A Hyundai Motor Group kisebbik autógyártója a Soul bevezetése mellett egy olyan crossover modell bemutatását is tervezi, amely a Stonicnál kisebb méretben az év vége felé érkezhet meg. 


A Kia Motors anyacége, a Hyundai Motor még az idei év közepéig be kívánja mutatni a Sonata legújabb, nyolcadik nemzedékét, amely után egy kisebb méretű crossover is érkezik július és december között. Az egyelőre QX kódnéven ismert új hobbiterepjáró méretében a Kona alatt helyezkedik majd el a kínálatban, ezzel teljessé téve a márka SUV kínálatát. Ennek csúcsára nemrég érkezett meg a Palisade nagyterepjáró, amit a tavaly bemutatott Santa Fe, a tavaly frissített Tucson egészít ki.


A Hyundai Motor reményei szerint az új Sonata bevezetésével feltámaszthatják a vásárlók limuzinok iránti érdeklődését, főleg azután, hogy jövőre a Kia is be kívánja mutatni a K5 limuzin legújabb generációját. A K5 a Kia középkategóriás modellje, amit Optima néven árusítanak a világpiacon, így Amerikában és Európában is.


A luxusautók piacán a Hyundai prémium márkájaként a Genesis mindezek mellett 2019-ben mutatja be a G80 limuzint, amely mellett nagy reményeket fűznek a márka első GV80 hobbiterepjárójának bevezetésétől is.

Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését