Detroitban bemutatták a Hyundai Veloster versenyváltozatát


A 2019-es Detroiti Autókiállításon a Hyundai Motor egy vadonatúj Veloster N TCR versenyautót mutatott be, amellyel a Bryan Herta Autosport vesz majd részt a 2019-es IMSA Michelin Pilot Challenge versenyszériában. 

Miközben a Hyundai vásárlók új generációja számára készült Veloster nagyteljesítményű N változata megérkezik az amerikai márkakereskedésekbe, a Hyundai tovább növeli az izgalmakat azzal, hogy a 2019-es Detroiti Autószalon alkalmával bemutatta a Veloster N TCR versenyautót is. A Veloster N TCR a 2019-es Nemzetközi Motorsport Szövetség (IMSA) Michelin pilot Challenge szoros küzdelmébe csatlakozik olyan versenyautók mellé, mint a Honda Civic Type R TCR, a Volkswagen GTI TCR és az Audi RS3 LMS TCR. A Hyundai Motor America a Veloster N TCR modellt is a Bryan Herta Autosport által üzemeltetett ügyfélversenyzési programjához adja hozzá, amely két 350 lóerős Veloster N TCR modellel vesz részt az idei versenyeken.   

„A motorsport programunk bővítésével a Veloster tökéletesen illik az IMSA Michelin Pilot Challenge programjához” – mondta Dean Evans, a Hyundai Motor America alelnöke. „A vadonatúj 2019-es Veloster és a Veloster N játékos, élvezetesen vezethető és Bryannek és csapatának köszönhetően örömmel mutatjuk be őket Észak-Amerika versenysport-rajongóinak. 2018-ban megnyertük a konstruktőri bajnokságot, így nagyszerű, hogy kipróbált veteránjainkkal, tehetséges fiatalokkal és egy vadonatúj autóval visszatérhetünk a versenypályákra.”


„A tavaly az i30 N TCR versenyautóval elért sikereink ösztönöztek bennünket arra, hogy bővítsük a Hyundai motorsport programját és a Veloster N TCR modellt a hosszabb versenyekkel és tapasztaltabb pilótákkal még keményebb küzdelemben bevessük” – mondta Bryan Herta, a Bryan Herta Autosport elnök-vezérigazgatója. „A Veloster könnyűszerkezetes, merev felépítését egy tartós versenyautóvá alakítva segíthet a Hyundai növekvő N sportrészlegének hitelességének építésében és megerősíti a Veloster jelenlétét a Hyundai változatos modellkínálatában. Alig várjuk, hogy kivihessük ezt az új autót a versenypályára.” 


A Veloster N TCR versenyautót ugyanaz a Hyundai Motorsport Ügyfélversenyzési Részlege fejlesztette, amely a bajnoki címet megszerző i30 N TCR modellt. Akárcsak az i30-at, úgy a Veloster N TCR változatát is a Hyundai Motorsport németországi központjában, Alzenauban építik. A két versenytípus alapvető alkatrészeinek 85 százaléka megegyezik, ahogyan a 350 lóerős 2.0 literes turbófeltöltéses erőforrás is.  


A Veloster N TCR is része a Hyundai N sportmárkájának globális terjeszkedésének és válasz azokra a Hyundai Motorsport ügyfelektől érkezett igényekre, amelyek a nemzeti bajnokságokban az i30 N TCR versenyautóval szálltak harcba, azonban az i30 N utcai változata nem volt része a régióban elérhető szériamodellek kínálatának. Az ügyfélversenyzési programban a Veloster N TCR bevezetése lehetőséget ad a nemzeti bajnokságokban részt vevő csapatoknak, hogy elérhetőbb platformon hitelesebbé váljanak közönségük előtt. A Veloster N TCR és az i30 N TCR modellek egyaránt rendelkeznek homologizációval a hivatalos TCR versenyszériákban is. Elsődlegesen azonban a kezdeti Veloster N TCR modellek olyan piacokra kerülnek kiszállításra, ahol a Veloster N utcai változatát is forgalmazzák.  


Ahogyan a Hyundai Motorsports közeledik a második amerikai versenyévére, a Hyundai Motor America bejelentette, hogy minden egyes sorozatban opcionális díjakkal támogatja a 2019-es IMSA Michelni Pilot Challenge és a 2019-es Blancpain GT World Challenge sorozatban részt vevő ügyfélcsapatokat. A résztvevők a két versenysorozat követelményeinek megfelelő és abban futamonként elért eredményektől függően különböző mértékű kifizetésekre lesznek jogosultak lesznek. 

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését