Nem lesz dízelmotoros Hyundai Santa Fe Amerikában


A Hyundai korábban azt tervezte, hogy a benzines modellek mellett kísérletképpen bevezeti a Santa Fe dízelmotoros változatát is Amerikában, ám erről a tervükről azóta letettek. 

A Hyundai egyik szóvivője, Brandon Ramirez megerősítette, hogy a dízelmotorral szerelt Santa Fe nem kerül forgalomba az Egyesült Államokban. Korábban a Kia is hasonlóan döntött, amikor a Sorento amerikai kínálatából tavaly törölte a 2.2 literes dízelmotorral szerelt változatokat.  


Ramirez azonban azt is megerősítette, hogy a dízelmotoros változattal együtt érkezett volna a hétszemélyes, három üléssoros Santa Fe változat is, amely így szintén nem lesz kapható Amerikában. Amikor ugyanis a 2019-es Hyundai Santa Fe megjelent, a korábbi generációhoz kínált három üléssoros változat is megszűnt, amit akkor kizárólag a dízelmotoros kivitelhez rendelhető extraként ígértek.  

Ramirez szerint a Hyundai vezetősége azután döntött a dízelmotoros verzió törléséről, hogy az általuk készített tanulmány szerint az amerikai vásárlók többsége nem akar dízelmotoros crossoverekbe ülni. Ehhez társul még az alacsony benzinár és a villamosítás egyre növekvő elfogadottsága, amely végképp ellehetetlenítené a dízelmotoros Santa Fe eladhatóságát.  A dízelmotoros Santa Fe változat törlésével együtt a vállalat nyitva hagyta a modell konnektoros hibridverziójának lehetőségét, amit a tavaly Genfi Szalonon hivatalosan is bejelentettek. 


Más autógyártók, köztük a Mazda korábban hasonló ígéretet tettek dízelmotoros terepjáróik amerikai forgalmazásáról, amelyek a mai napig ígéretek maradtak. A General Motors Chevrolet és GMC márkái, a Jeep és a Jaguar Land Rover tartoznak azon nagyobb autógyártók közé, akik jelenleg dízelmotoros hobbiterepjárókat vagy crossovereket kínálnak az Egyesült Államokban. 

Forrás: greencarreports.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését