A Hyundai bemutatta első amerikai N Line modelljét


Az Amerikában az Elantra modellpalettájához tartozó kompakt ötajtós GT (Európában i30) változatból a Hyundai Motor Detroitban bemutatta a sportos kiegészítőkkel ellátott Elantra GT N Line változatát. 

Az Elantra GT N Line a Hyundai első N Line modelljeként mutatkozik be Észak Amerikában, ahol a vállalat sportos formai kiegészítőkkel és tovább finomított motorral és felfüggesztésekkel bővítik a Hyundai meglévő kínálatát. Az N Line a Hyundai N szériás termékkínálatának része, amely megjelenésével leváltja az eddigkapható Elantra GT Sport modellt és egyben jelzi, hogy a jövőben további N Line modellek jelennek meg a kínálatban. 


A 2019-es Elantra GT továbbra is fokozott használhatóságot és továbbfejlesztett vezetési dinamikát nyújt a kompakt szegmensben. Az Elantra GT és az új N Line változat vezetési élményükkel fej fej mellett küzdenek meg nemcsak a kategória versenytársaival, de emellett kiváló alternatívát kínálnak a kis crossoverekkel szemben is.


„A Hyundai N szériás modelljei egyedileg hangolt hajtásláncukkal és futóműhangoláűsukkal kielégítik a teljesítményorientált rajongók minden igényét” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group terméktervezési és stratégiai részlegének alelnöke. „Az N Line olyan vásárlókat szólít meg, akik vágynak az N modellek sportos stílusára és az azzal párosuló teljesítményorientált futóműhangolásra, mindezt pedig vonzó árak mellett.”


Az Elantra GT N Line vonzó formai részleteit közvetlenül az i30 N modelltől örökölte. Elöl az Elantra GT N Line a bagyobb aerodinamikai hatásfok érdekében alacsonyabbra húzott lökhárítót kapott, amelyben az N Line verzió egyedi ezüst karaktervonalas kaszkád hűtőmaszkja is megjelent. Oldalról a fekete külső irányjelzős tükörborítás, az N Line logók mellett az N Line 18 colos felnije és az arra húzott Michelin Pilot Sport 4 abroncsok jelentik a legnagyobb újdonságot, míg hátul szintén egyedi a lökhárító, amellyel tovább hangsúlyozzák a modell N jellegét. Belül a bőrrel bevont sportülések fűtöttek és mindenhol vörös varrások és N logók emlékeztetnek az autó sportos jellegére.   

A külső és a belső kialakításhoz hasonlóan az N Line vezetési élményét is továbbfejlesztették, így új a futóművek és a kormánymű hangolása, átalakították a motortartó bakokat is. Továbbá az Elantra GT N Line független multilink hátsó futóművét nagyobb első és hátsó féktárcsákkal egészítették ki amelyek javítják az autó zaj- és vibrációs kényelmét, valamint növelik a vezetési teljesítményt.    


Az Elantra GT N Line modellhez egy 1.6 literes, turbófeltöltéses GDI erőforrás tartozik szériában hatfokozatú manuális sebességváltóval, míg felárért egy kormányfülekkel is vezérelhető hétfokozatú duplakuplungos DCT váltó is elérhető. Ez az erőforrás 201 lóerős teljesítményével és 265 Nm nyomatékával mind a teljesítményre, mind pedig a takarékos üzemeltetésre vágy tulajdonosok igényeit is kielégíti.   


Az új Elantra GT N Line mindazokkal a fejlestt viztonsági rendszerekkel fel van szerelve, amelyek az IIHS Top Safety Pick elismerést elnyerő 2019-es Elantra GT-ben megtalálhatóak. Így a Hyundai SmartSense csomag részeként az Elantra GT N Line modellekben is széria a távolságtartó tempomat, az első ütközéselkerülő, a távolsági fényszóróasszisztens, a sávtartó és a fáradtságérzékelő is. Emellett elérhető hozzá egy Technológia csomag is, amelyben többek között  panoráma üvegtető, 8 colos navigáció, szellőztetett ülések, vezeték nélküli telefontöltő és kulcsnélküli rendszer is megtalálható.  

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését