Meglepetést ígér a Hyundai N sportmárka Detroitra


A Hyundai Motor kutatási és fejlesztési vezetőjeként Albert Biermann az idei Szórakoztató-elektronikai Szakkiállításon arról is beszélt, hogy a Hyundai N márkája egy igazi meglepetést készül bemutatni a hamarosan kezdődő 2019-es Detroiti Autószalonon.   

Albert Biermann, aki immár 30 éve olyan nagyteljesítményű modellek fejlesztésében vesz részt, mint a BMW M részlegének termékei, 2015-ben csatlakozott a Hyundai Motorhoz és nevéhez fűződik az N sportmárka bevezetése és időközben háromtagúra bővült termékpalettájának fejlesztése is.  


„Az N sportmárka alapcélja a Hyundai Motor márkaképének növelése, valamint a vállalat technológiai képességeinek fejlesztése” – mondta Biermann a sajtótájékoztatón. „Ezzel kapcsolatban az N Performance egy meglepetéssel készül a Detroiti Autókiállításra” – tette hozzá.  

Ugyan egyelőre nincs megerősítve, ám a hírek szerint a Hyundai várhatóan egy üzemanyagcellás N szériás szupersportautót kíván bemutatni Detroitban. Minthogy a Hyundai korábban már bemutatott egy ilyen hidrogénalapú technológiát hasznosító tanulmányautót, ezért a most bemutatkozó modell várhatóan egy olyan változat lesz, amely sokkal inkább szériaközeli lehet.   


A Hyundai Motor Group korábban FCEV Vision 2030 néven bemutatta közép- és hosszú távú üzemanyagcellás ütemtervét és tervei szerint 2030-ra az üzemanyagcellás járműpiac vezető szereplőjévé válik. Ennek keretében a vállalatcsoport összesen 6,7 milliárd dollárt fektet be partnereivel az ezzel kapcsolatos kutatás-fejlesztési és üzembővítési tevékenységéhez. 

Forrás: /thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését