A Hyundai új elektronikus összkerékhajtási kuplungot gyárt


A Hyundai Motort Grouphoz tartozó Hyundai Wia alkatrészgyártó vállalat bejelentette, hogy megkezdte az összkerékhajtási rendszerekhez szükséges elektromos kuplungszerkezetek sorozatgyártását.

A Hyundai Wia elektronikus kuplungrendszerét úgy tervezték, hogy a vezetési teljesítmény hatékonyságának növelése érdekében automatikusan elosztja a motor nyomatékát az első és hátsó tengely között. A vállalat azt is hozzátette, hogy ez a rendszer az első ilyen szerkezet, ami Koreában készül. A Hyundai Wia új AWD kuplungjából 2024-re évente mintegy 700 ezer darabot kíván előállítani.    


Az új szerkezetet a Hyundai Wia és a Magna International 2009 óta működő közös vállalata, a Wia Magna Powertrain üzemében készítik. A gyár a dél-koreai fővárostól, Szöultól délre fekvő Aszan városában zajlik majd.  

A Hyundai Wia közleménye szerint az elektronikus kuplungrendszerük a konkurensek által gyártott modelleknél gyorsabban reagál az útviszonyok változásaira és csupán 0,15 másodpercet vesz igénybe, amíg az ahhoz alkalmas optimális erőviszonyokat kialakítja. Amikor például egy ilyen első elektronikus kuplunggal felszerelt összkerékhajtású autó egy jeges úton megcsúszik, a rendszer gyorsabban reagálva a még tapadó kerekekhez tudja irányítani a nyomatékot, növelve ezzel a biztonságos úttartást. 


A vállalat bejelentése szerint a rendszert az elmúlt két év során különböző időjárási és terepviszonyok között is tesztelték, mielőtt az sorozatgyártásra került. Az első olyan jármű, amely ezzel a rendszerrel rendelkezik, a Hyundai Motor vadonatúj Palisade nagyterepjárója.   

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését