Hóban vizsgázik a vadonatúj Hyundai i10


A Hyundai Motor az idei év második felében tervezi bemutatni az i10 kisautó legújabb generációját, amelynek prototípusait legutóbb a svédországi télben kapták lencsevégre. 

Az európai városi kisautók szegmensébe idén érkezik meg a Hyundai i10 legújabb, immár harmadik generációja, amely vadonatúj platformra épülve külső és belső méretei is megváltoznak. Az autó stílusa azonban várhatóan nem sokat változik majd, viszont mindenképpen felveszi majd a Hyundai legújabb családi formajegyeit. 


A téli svéd utakon elcsípett tesztautók persze vastag álcát viseltek, ám ennek ellenére látni lehet, hogy a kis i10 is olyan kaszkád hűtőmaszkot visel, amely az új Santa Fe generáción is megtalálható. A ráncfelvarrott modellhez hasonlóan az új modellben is lesz két kerek lámpa (vélhetően a nappali menetfény) a nagyobb méretű fényszórók alatt a hűtőmaszkba integrálva, míg a ködlámpák alul, a lökhárító alján kaptak helyet.  


Az autó oldalnézete egyébként nem változik, az autó hátsó ablakának jellegzetes íve is megmarad, de az új i10 megjelenésében várhatóan közelebb áll majd a Konához és az idén szintén érkező Styx kisterepjáróhoz. A Hyundai mérnökei egyszerre több autót is teszteltek Svédországban, amelyből az egyik viszonylag nagy és új formájú stílusos alufelniket viselt. Kisebb mértékben változni fognak a hátsó lámpatestek is, amelyekben akár LED fényforrások is világíthatnak.  


A belső tér ugyan szinte mindig le volt fedve, de egy óvatlan pillanatban azért sikerült az egyik fotósnak arról is felvételt készítenie. Erről annyit lehet megállapítani, hogy a nagyobb modellekhez hasonlóan (i30, Tucson, stb) a középkonzol tetejére akár egy multimédiás rendszert is beépíthetnek, amelynek kidolgozása, elrendezése azonban sokkal integráltabb, mint a korábban már látott tabletszerű kialakítás. Emellett az autóba új, fehér szövettel bevont üléseket is terveztek. Az indiai változat fix, egybeépített fejtámlával ellátott ülései helyett itt állítható magasságú fejtámaszokat láthatunk, vagyis a tesztautók minden bizonnyal az i10 európai változatai lesznek. Ezzel az új berendezéssel az utastér még prémiumosabb benyomást kelt.


Az új platform segítségével a Hyundai i10 tágasabb utastere segítheti a kisautót a korábbi generáció megjelenése óta eltelt időszakban megjelent konkurensekkel szemben. Várhatóan tovább bővül az extrák listája is, miközben a motorkínálaton is finomítani fognak, valamint számítani lehet a Kia Piacantoban is alkalmazott egyliteres turbómotor megjelenésére is.     


A vadonatúj Hyundai i10 várhatóan elődjéhez hasonlóan ősszel, a Frankfurti Autószalonon fog bemutatkozni.

Forrás: carwale.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését