A Hyundai ujjlenyomattal helyettesíti az autókulcsot


A Hyundai Motor bemutatta a világ első olyan ujjlenyomat olvasó rendszerét, amely elsőként az új Santa Fe modellbe építve nemcsak az autózárak vezérlésére, de az autó indítására is alkalmas.

A 2019 első negyedévétől bevezetésre kerülő rendszerrel a vezetőnek az ajtók nyitásához elég, ha ujját a kilincsbe épített érzékelőhöz érinti. A letapogatott ujjlenyomatot a szenzor azonosítja és továbbítja a jármű ujjlenyomat vezérlő rendszeréhez, amely engedélyt ad az autók kinyitására vagy bezárására. A vezető ugyanilyen könnyedén indíthatja az autót azzal, hogy megnyomja az indítógombot, amelybe szintén egy ujjlenyomat olvasót építettek be.


A technológia egyéni vezetői környezet beállítását is lehetővé teszi. Az ujjlenyomat adataival azonosított vezető elmentheti kedvenc ülésbeállítási pozícióját, a tükrök beállítási szögét, médiapreferenciáit, amelyek az azonosítást követően automatikusan a beállított pozícióba kerülnek. 


„A jövőben a Hyundai Motor azt tervezi, hogy a technológiát kiterjeszti a hőmérséklet, a kormánybeállítások és más olyan funkciók eléréséhez, amelyeket a vezető magára igazíthat" - mondta Albert Biermann, a Hyundai Motor kutatási-fejlesztési részlegének elnöke. "Ez pedig végső soron minőségi utazási élményt tud nyújtani minden egyes Hyundai vásárlónak."


A Hyundai új ujjlenyomat technológiájának biztonsági problémáira is sok figyelmet fordított. A kapacitív felismeréssel, ami az ujjbegyek különböző részeiben lévő különféle elektromos szinteket érzékeli, az ujjlenyomat olvasó technológia sikeresen ismeri fel a nem megfelelő  vagy hamisított ujjlenyomatokat. Annak az esélye, hogy a technológia egy másik személy ujjlenyomatát a vezetőével összekeveri, egy az 50 ezerhez és ezzel ötször olyan hatékony, mint a hagyományos távirányítású autókulcsok, beleértve a kulcsnélküli rendszereket is. Ezenfelül a "dinamikus frissítési rendszer" valós idejű ujjlenyomat olvasójának köszönhetően a rendszer folyamatosan javítja saját eredményességét. 


A Hyundai kezdetben kiválasztott piacokon kívánja bevezetni ujjlenyomat olvasó technológiáját, amit később fokozatosan további piacokon is elérhetővé tesz. A Hyundai Motor azt is tervezi, hogy emellett a továbbiakban más egyéni technológiákat is bemutat az autóiban azért, hogy erősítse saját technológiai vezető szerepét a jövő mobilitási piacán.  


Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését