Első képeken a Hyundai Accent frissítése


A Hyundai kompakt Accent limuzinja várhatóan még idén megújul, legalábbis erre utal, hogy legutóbb Kínában kapták lencsevégre a típus egyik álcázott prototípusát, amely különleges hátsó kialakítást kapott.

Az Accent egykor Európa egyik első számú Hyundai típusa volt, ám a kétezres évek végétől helyét átvették a nagyobb, magasabvbra pozícionált termékek. A típus azonban a világ számos táján tovább él, a jelenlegi Accent generációja sem friss darab már. A mostani formaterv elsőként Kínában jelent meg Verna néven, majd később Indiában, Solaris néven Oroszországban és nemrég Mexikóban is bevezették. 

Kínában most sikerült lefotózni a helyi piacon Verna néven forgalmazott Accent modellfrissített változatának egyik prototípusát. Ez is azt jelzi, hogy közeleg a frissített változat bemutatása, amelyre várhatóan még idén sort keríthetnek. Az autót természetesen elől-hátul vastag álcázás takarja, ám néhány részlet így is árulkodik a facelift során végrehajtott módosításokról. 


Az első részen a legfeltűnőbbek az új fényszórók, amelyek nyíl alakú mintázatukban egészen hasonló alakot követnek, mint amit legutóbb az Ioniq frissített változatán láthattunk. Emellett nyílván változik majd az első lökhárító és a hűtőmaszk is, amikkel együtt az autó frissebb hatást kelthet majd. 

A legnagyobb változást ezúttal mégsem elöl kell keresni, hanem az autó hátsó részén. Itt persze szintén vastag álca fedi az elvégzett módosítások java részét, ám a hátsó lámpatesteknek kivágott rések árulkodóan mutatják, hogy a Hyundai helyi tervezői egy nagyon különleges lépésre szánták el magukat. A hátsó lámpatestek ugyanis az autó közepétől kiszélesedve szinte „lefolynak” az autó széleihez közeledve. Ez a megoldás nagyon hasonlít a Lexus IS hátsó lámpatestének alakjához.  


Szokatlan megoldás ez, de azt is fontos megjegyezni, hogy a Hyundai legújabb helyi modelljeit igyekszik formavilágban is a kínai piachoz igazítani, így a Tucson és a Santa Fe Kínában gyártott és forgalmazott változatai is teljesen más formákat kaptak, mint ugyanazon modellek globális kivitelei. Valószínűleg ezt a megkülönböztetést alkalmazzák most az Accent esetében is, így a más piacokon megjelenő ráncfelvarrás nem feltétlenül fogja tartalmazni ezeket az elemeket. 

Kínában kétféle motorral, egy száz lóerős 1.4-es és egy 123 lóerős 1.6-os egységgel kínálják az autót, amelyhez alapból hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik, míg a kisebbikhez rendelésre, a nagyobbikhoz alapból egy hagyományos automata váltómű kapcsolódik. Ezeken várhatóan kicsit módosítanak majd a mérnökök, de nagy változásokra nem számíthatunk. 

Forrás: autocentre.ua

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését