Valahogy így nézhet ki a Hyundai új pickupja


A Hyundai Motor dizájnfőnöke nemrég beszélt arról, hogy befejezték a vállalat első platós kisteherautójának formatervét, amelyről most egy elképzelés is napvilágra került. 

A brazíliai Sao Paulóban élő Kleber Silva digitálisan megalkotta a Hyundai készülő platós kisteherautójának formatervét, ami nyilván nem fog teljes mértékben megegyezni a néhány éven belül bemutatkozó végleges változattal, nagyobb vonalakban azonban mégis elképzelést kaphatunk arról, milyen autó készülhetett a vállalatnál. 

Silva kissé elrugaszkodott a 2015-ben bemutatott Santa Cruz tanulmánytól, amit nagyon helyesen is tett, hiszen a Hyundai ma már egy teljesen más formai irányba indult el terepjáróinak formatervezésében. Ennek megfelelően a Hyundai új platósának alapjaként a legújabb Santa Fét választotta annak ellenére, hogy a legújabb hírek szerint az új pickup a Tucson padlóvázára fog épülni. Ez is egy helyes gondolat, hiszen a Tucson addigra már szintén egy új generációba lép, amelynek formavilága igazodni fog a Hyundai mostanában megjelenő crossovereihez. 


Vagyis az új platós kisteherautó megjelenését is a hatalmas kaszkád hűtőmaszk és a kettéosztott kompozit fényforrások fogják meghatározni, ahol a felső részben „hagyományosan” a LED nappali menetfény, míg alatta a fényszóró kap majd helyet. Hátul Silva a platóhoz a Santa Fe 3D-s vízszintes lámpatesteit illesztette egy diffúzorszerű alsó elemmel, habár könnyen elképzelhető, hogy itt a Hyundai tervezői inkább valamilyen Palisade-hez hasonló függőleges lámpamegoldást választanak.   

A digitális látványterven egy duplakabinos változat szerepel, amelynek C oszlopa lendületes terelőelemmel csatlakozik a platóhoz. Ez a megoldás ismerős lehet, hiszen a ugyanilyen formai elem található a szintén koreai SsangYong Musso mostani duplakabinos változatán is, ezért könnyen lehet, hogy a Hyundai tervezői a koreai piacon valami nagyon hasonló megoldással próbálkoznak.  

A Hyundai vezető formatervezője, Luc Donckerwolke korábban arról beszélt, hogy a Santa Cruz szériaváltozata „a lehető leghamarabb” megjelenhet a gyártó kínálatában, így a prototípusok fejlesztése és tökéletesítése után akár már 2020-ban bemutatkozhat.  

Forrás: carmag.co.za

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését