A Hyundai csoport idén 7,6 millió autót tervez eladni


A Hyundai Motor Group év eleji szokásos vezetői értekezletén a csoport nemrég kinevezett ügyvezető alelnöke szerint 2019-ben folytatódik a cégcsoport átszervezése, amelynek segítségével a nehéz körülmények ellenére is sikerülhet elérni kitűzött terveiket. 

Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group alapítójának unokája idén első alkalommal tartotta meg évindító beszédét, miközben apja, a most 80 éves Mong-koo Chung meg sem jelent a rendezvényen. Ez egyértelmű jele annak, hogy az ifjabb Chung teljes mértékben átvette a csoport irányítását és ezzel húsz év után ismét új vezető került a Hyundai élére. Az ifjabb Chungnak azonban rögtön egy nehéz időszakon kell keresztülvinnie a vállalatot, hiszen az eladások amerikai és kínai lassulása mellett visszahívási perek, éles technológiai változások és a fenyegető védővámok is nehezítik a Hyundai fejlődését. 


„Az üzleti bizonytalanságok fokozódnak, ahogy a globális gazdaság továbbra is zavarosnak látszik” – mondta a 48 éves Chung a csoport szöuli székhelyén. „A protekcionizmus falai épülnek a világ több pontján. A vállalaton belül pedig olyan kihívást jelentő feladatokkal kell szembenéznünk, mint stabilizálni tevékenységeinket az olyan fontos piacokon, mint az Egyesült Államok és Kína, miközben ezzel párhuzamosan fokozzuk a jövőbeli növekedésünket vezető tevékenységeinket.” 


A csoport két autógyártó vállalata, a Hyundai Motor és a Kia Motors bejelentették, hogy tavaly az előzetes 7,55 millió darabos tervvel szemben együttesem 7,399 millió új autót értékesítettek a világpiacon. Ezzel ez már egymás után a negyedik olyan év, amikor a csoportnak nem sikerül elérnie eredetileg kitűzött tervszámait. A két vállalat 2019-ben konzervatív célként összesen 7,6 millió autót tervez értékesíteni, miközben Kínában és az Egyesült Államokban is igyekeznek visszaszerezni korábban elvesztett piaci részesedésüket. A 7,6 millió autóból a Hyundai Motor 4,68, a Kia Motors pedig 2,92 millió darab értékesítését tűzte ki célul. 


Chung arról is beszélt, hogy a Hyundai Motor és a Kia Motors idén összesen 13 vadonatúj, illetve frissített modellt kíván bemutatni, köztük a prémium Genesis márka első hobbiterepjárója is idén debütál. A vezető azt is bejelentette, hogy a Hyundai 2021-re egy kísérleti autonóm robottaxi-szolgáltatást is el kíván indítani Dél-Koreában, miközben az autonóm vezetéstechnológiák terén folyamatosan vizsgálja a globális iparágvezető vállalatokkal folytatott együttműködéseket. A csoport 2025-re azt is szeretné elérni, hogy addigra 44 modellből álló környezetbarát modellkínálatából évi 1,67 millió darab találjon gazdára. 


Chungot még tavaly szeptemberben nevezték ki a nagyapja által 1967-ben alapított konglomerátum ügyvezető alelnökévé, amellyel egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy teljes mértékben átvegye a csoport vezetését apjától.  

Forrás: reuters.com, koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését