Középkorú férfiak veszik a Hyundai új nagyterepjáróját


A Hyundai nyilvánosságra hozta az eddigi adatokat arról, hogy tavaly év végén bemutatott Palisade nagyterepjárója milyen fogadtatásra talált a koreai vásárlók körében.

A Hyundai Motor adatai szerint az előrendelés első hetében összesen 20 506 darab Palisade modellt értékesítettek a Hyundai koreai márkakereskedői. A vásárlók meghatározó 85 százaléka férfi, ami nem csoda, hiszen általánosságban a férfiak vonzódnak leginkább a nagy hobbiterepjárókhoz, így a Santa Fe vásárlók 80,5 százaléka is férfi, de annak idején a Palisade elődjének tekinthető Veracruzt is 79,1 százalékban férfiak vették. 


A férfi vásárlók legtöbbje, 37 százaléka 40 vagy annál idősebb, akiket 26,9 százalékkal az 50 felettiek és 21 százalékkal a 30 felettiek követnek. A vásárlók mindössze két százaléka nem töltötte még be a harmincat. Ennek legfőbb oka, hogy a vásárlóknak ilyen életkorukban, életpályájuk csúcsán több pénze van, ahogyan a női vásárlók közel 33,6 százalékát is a 40-es, 26 százalékát pedig az 50-es korosztály teszi ki. 


A tipikus Palisade vevő így a Hyundai szerint 47,5 éves, ami utal arra, hogy a jómódú középkorú családfenntartó ezzel az autóval tudja másoknak igazán kimutatni az életben elért státuszát. A Palisade hét- vagy nyolcüléses is lehet, a hétszemélyes változat azonban felárért rendelhető. Ennek ellenére a vásárlók 76,4 százaléka inkább többet fizet a kevesebb ülésért, vagy ahogyan a Hyundai egyik képviselője fogalmaz: „Úgy látszik, a vásárlók a tágas teret többre értékelik.”  


A statisztikák szerint ebben az életszakaszban kevés hobbiterepjáró vásárló használja úgy autóját, hogy négynél többen ülnek abban, ám az autók által meghatározott státusz miatt az út felénél kisebb területet elfoglaló autók sokak számára „láthatatlanok” Ázsiában, vagy akár azon túl is. 

Forrás: chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését