Algériában épít gyárat haszonjárműveinek a Hyundai


A Hyundai Motor és az algériai Global Group egy olyan vegyesvállalat alapításáról írt alá megállapodást, amely szerint egy új haszonjármű-gyárat kívánnak létrehozni az országban. 

A Hyundai Motor egy haszonjárműveket előállító gyártó üzemet fog építeni Algériában, amely Afrika egyik leglendületesebben feltörekvő országa lett az elmúlt időben. Az összeszerelő üzem várhatóan erősíti majd a koreai autógyártó pozícióját a helyi piacon azzal, hogy a termeléssel együtt lehetőség nyílik a termékek gyári támogatású értékesítésére és szervizelésére is.


A termelési leányvállalat az algériai Batna iparvárosban alakul meg, ahol a Hyundai Motor által előre összeállított elemekből, azaz CKD eljárás keretében helyben szereli készre a járműveket. A két szerződő fél reményei szerint új közös vállalatuk vezető haszonjármű-gyártóvá növi ki magát Algériában, ahol a Hyundai modellek összeszerelése valamikor 2020-ban kezdődhet meg.  

„A közös vállalat abban segíti a Hyundai Motort, hogy jobban ki tudja szolgálni algériai vásárlóit olyan termékekkel és szolgáltatásokkal, amelyek kifejezetten az igényeik szerint kerültek kialakításra” – mondta Don Ho Choi, a Hyundai Motor Haszonjármű-export részlegének vezetője. „Az együttműködés révén a Hyundai megalapozza Korea és Algéria jövőbeli gazdasági és ipari együttműködéseit is.”


A vállalat tervei szerint a kezdeti 6 500 darabról fokozatosan növelnék a termelés volumenét. A termékkínálat magában foglalja majd a Hyundai közepes és nagy méretű teherautóit, köztük a Mighty és az Xcient, valamint a buszok közül a Solati (H350) és a Country modelleket is. A motorok és a többi alapvető elemek Koreában készülnek és azokat összeszerelve szállítják Algériába. A Koreából érkező CKD csomagok szállítása a termelés növekedésével fog emelkedni.

A Hyundai már 2016 óta dolgozik együtt a Global Group vállalattal, amely az utóbbi években jelentősen terjeszkedve Algéria egyik vezető haszonjármű-értékesítőjévé vált. A Hyundai márka 2017-től már az első helyen áll az ország haszonjármű-piacán azzal, hogy nagyjából 6 ezer új járművet értékesít, ami jelenlegi piac felét jelenti. Az algériai haszonjármű-piac az ország gazdasági növekedésével gyorsan nőtt az elmúlt években, ezért a szakértők arra számítanak, hogy a piac 2025-re a mostani 12 ezerről akár évi 22 ezer darabosra is növekedhet.

Forrás: businesskorea.co.krhttps://www.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését