Első képeken a megújult Hyundai Ioniq


A Hyundai Motor koreai blogján megjelentek az első fotók és információk a környezetbarát Ioniq modellcsalád frissített hibrid és plug-in hibrid változatáról, amelyek kívül nemcsak kívül, de belül is megújultak.

Három év után megújult a Hyundai első globális környezetbarát modellje, az Ioniq, amely a világon egyedülálló módon továbbra is háromféle alternatív hajtáslánccal lesz elérhető. A mostani képeken egyelőre csak a hibrid és a plug-in hibrid változatok láthatóak, de biztosak lehetünk benne, hogy ezeket hamarosan a tisztán elektromos kivitel is követi majd.


Az autó külső megjelenését meghatározó formavilág nem változott, ám a részletek sokat változtak. A korábbi hűtőmaszkot lecserélték és egy jellegzetes háromdimenziós kialakítású elemre cserélték, míg a lámpatestek alatti nyíl alakú nappali menetfény háza megnőtt és immár több lámpatestet is magában foglal. A hibridverzió fényszórója egyszerűbb kialakítású, míg a plug-in változat fényforrásában visszaköszönnek a nyíl alakú formai elemek. 


Ugyanez a megkülönböztetés látszik a két verzió oldalnézetében, ahol a hibrid (alapváltozatban legalábbis egy nagyon egyszerű, szinte teljesen zárt keréktárcsát visel, míg a plug-in változat egy jóval dinamikusabb, részletekbe menően kidolgozott felnit kapott.  Hátul új színt kaptak a lökhárítók, míg a hátsó lámpatest egyszerűsödött, a plug-in verzióban ezt sötétebb lámpabúra hangsúlyozza ki.    


Belül leginkább a középkonzol megjelenése változott meg, amelynek felső részére egy tabletszerűen kiemelkedő, kategóriájában legnagyobb méretű, 10,25 colos érintőpanel került beépítésre, amely a Hyundaitól már jól megszokott módon a navigáción és az autó eco paraméterein kívül az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokat is tartalmazza. A nagy kijelző azonban arra is lehetőséget ad, hogy azt megosztva a navigáció mellett a szintén érintőpados klímarendszer adatait, vagy akár a sporthíreket, időjárást is megjelenítse.


Az autó felszereltsége is jelentősen gazdagodott a ráncfelvarrás során, így a Konánál bevezetett aktív sávtartó rendszer (LFA), illetve a fáradtságérzékelő is az autó részét képezheti. Az eddig opciós váltófülek mostantól minden változathoz járnak, ráadásul azzal nemcsak SPORT üzemmódban lehet fokozatot váltani, de mostantól ECO üzemmódban a visszatöltés mértékét is állíthatjuk vele. Az új Ioniq lesz Európában az első olyan Hyundai modell, amelyben elérhető lesz a fejlett Blue Link telematikai alkalmazás, amely szolgáltatásaival megkönnyítheti tulajdonosa életét. 


A mérnökök emellett megalkották a világ első zöldzóna üzemmódját (GDM), amely ECO üzemmódban az akku bizonyos töltöttségi szintjét megtartja akkor, ha a navigáció szerint egy olyan zóna közeledik, ahová csak különösen környezetbarát autóval lehet behajtani. A zöldzóna üzemmód aktiválását egy jelzőfény felgyulladása jelzi a vezetőnek, a benzinmotor pedig ezzel együtt a lehető legkésőbb indul csak be.      


A 2016-os bevezetése óta több mint 60 ezer példányban elkelt Ioniq kifutó modellje a Hyundai progresszív mobilitási jövőformáló termékeinek egyik kulcsfontosságú terméke. A lenyűgöző hidrogénhajtású Nexoval és az új Kona Electric modellel közösen a vállalat páratlan kínálatot nyújt ügyfelei számára. Az új Ioniq logikus következő lépés ezen kínálat fejlesztésére és ezzel még több vezetőnek kínálhat tiszta mobilitási lehetőséget.

Az új Ioniq minimális áremelkedéssel kerül forgalomba Dél Koreában. A hibrid alapára 22,22 és 26,93 millió von (kb. 5,6 és 6,8 mFt) között mozog, míg a plug-in verzió 31,14 és 33,94 millió von (kb. 7,8 és 8,5 mFt) között kapható.  

Forrás: hmgjournal.comhyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését