A Hyundai hidrogénkutat építhet a koreai parlamentnél


A dél-koreai kormányzat bejelentette, hogy a hidrogénalapú gazdaság iránti elkötelezettségének jeleként engedélyt ad a Hyundai Motornak a parlament előtt egy hidrogén töltőállomás megépítésére. 

A világ első hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás járművét szériában gyártó Hyundai Motor a parlament épülete előtt létesítendő hidrogénkút mellett két további töltőállomás megépítésére is engedélyt kapott Szöul déli részén. "A döntés megnyithatja az utat a szabályozások innovációja előtt" - mondta Yun-mo Sung, Korea kereskedelmi, ipari és energiaügyi minisztere egy Szöulban megrendezett sajtótájékoztatón, miután első alkalommal ellenőrizte azon új üzleti modellt, ami a "szabályozási homokozó" előnyeit használja ki.


„Olyan innovációs tesztelési területet hozunk létre, amellyel biztosítjuk, hogy a szabályozások ne szabjanak gátat az innovatív termékek és új technológiák piaci bevezetésének" - mondta a miniszter. A szabályozási homokozó egy olyan koncepció, amely lehetővé teszi a magáncégek innovációinak kisüzemi élő tesztelését egy ellenőrzött környezetben. 

A döntés három nappal azután született meg, hogy Jae-in Moon koreai elnök felszólította hivatalait, hogy mutassák be az új rendszert az országban. Hee-sang Moon, a Nemzetgyűlés elnöke üdvözölte a döntést és elmondta, a parlament élen fog járni a felesleges bürokrácia csökkentésével és egy új növekedési pálya biztosításával. Moon a parlamentben a kormányzat és a magánszektor közötti „együttműködés jelképének” nevezte a parlament épülete előtti hidrogén töltőállomást az üzemanyagcellás járművek korszakának elősegítése érdekében.


A globális autógyártók egymással versengve igyekeznek környezetbarát megoldásokat kínálni az üvegházhatást kiváltó gázok csökkentése érdekében szigorodó törvényi feltételek között. Januárban a koreai kormányzat bejelentette, hogy az üzemanyagcellás járművek számát 80 ezerre kívánják növelni 2022-re, amellyel nagy lökést adhatnak a hidrogénre épülő gazdaságnak.  

Jelenleg mindössze 16 hidrogénkút működik Dél-Korea területén, ám csak idén 70 további töltőállomás megnyitását tervezik, míg ezek száma 2022-re a 310-et is meghaladhatja. A Nemzetgyűlés épülete előtt tervezett töltőállomás júliusra készül el, ahol a Hyundai Motor és a minisztérium közleménye szerint naponta akár 50 üzemanyagcellás jármű feltöltésére lesz képes.  

Forrás: en.yna.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését